Baas spreekt ambitie volgend seizoen uit: 'Ik wil gewoon gaan spelen'

door Robin Ridder 32

Bron Ajax.nl

Baas spreekt ambitie volgend seizoen uit: 'Ik wil gewoon gaan spelen'

door Robin Ridder 32

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Youri Baas is vastberaden als het aankomt op zijn speeltijd komend seizoen. De Ajacied speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij NEC en wil nu vol voor zijn kansen gaan. Dat laat de verdediger weten op de officiële kanalen van Ajax.

Woensdagmiddag waren de eerste Ajacieden aanwezig op De Toekomst voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Baas is ambitieus als hem gevraagd wordt wat hij verwacht van aankomend seizoen. 'Ik wil gewoon gaan spelen. Het idee was om afgelopen seizoen mijn rugtas te vullen met ervaring. Ik hoop dat ik dat kan meenemen om dit jaar te spelen.'

Baas speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij NEC. De verdediger speelde 27 wedstrijden voor de ploeg uit Nijmegen. Daarin was hij goed voor drie goals en drie assists. Hij startte achttien keer als basisspeler en viel negen keer in. Het gebeurde de vleugelverdediger maar twee keer dat hij bij de selectie zat en geen minuten kreeg. Ajax wees tot kort geleden nog een bod van NEC op Baas af.

Ook Mika Godts was een van de gezichten woensdagmiddag. De Belg kende zijn doorbraak afgelopen seizoen en wil van aankomend seizoen een succes maken. 'Ik ben heel enthousiast over komend seizoen. Ik hoop dat het beter gaat worden dan vorig jaar. We gaan er alles aan doen om dat te bewerkstelligen.'

Ünüvar wil ook voor zijn plek vechten

Naci Ünüvar is ook een van de Ajacieden die zich meldde op De Toekomst. De middenvelder speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij FC Twente en wil nu vol voor zijn plek vechten in Ajax 1. 'Ik hoop minuten te maken bij Ajax en als ik die kans krijg pak ik die met beide handen aan', laat de jongeling weten in gesprek met Ajax.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Afgelopen jaar was Ünüvar geen onbetwiste basisspeler bij de ploeg uit Enschede. De creatieve middenvelder stond in 26 wedstrijden slechts twee keer in de basis en moest het vooral doen met invalbeurten.

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.