'Baas keert terug naar Ajax, bod van NEC resoluut afgewezen'

door Jari Perridon 490

Bron De Telegraaf

'Baas keert terug naar Ajax, bod van NEC resoluut afgewezen'

door Jari Perridon 490

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Youri Baas keer terug bij Ajax, zo meldt De Telegraaf op maandagochtend. Baas speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij NEC Nijmegen. De Nijmegenaren hebben een poging gedaan om Baas definitief over te nemen van de Amsterdammers, maar Ajax wil de jonge linksback een kans geven in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De Amsterdammers zijn erg positief over de ontwikkeling van de 21-jarige liksback, die eigenlijk op de hele linkerkant uit de voeten kan. Afgelopen seizoen kwam hij tot 27 Eredivisie-duels waarin hij driemaal trefzeker was en drie keer een assist gaf. Naast NEC waren er meerdere clubs die interesse hadden in de diensten van Baas, maar ook die hoorden van Ajax dat de back niet te koop was.

Het lijkt er op dat Baas bij Ajax de concurrentiestrijd aan moet gaan met een nieuwe linksback die Ajax wil gaan aantrekken, zo valt er te lezen bij De Telegraaf. Er zal pas een nieuwe linksback naar Amsterdam komen als technisch directeur Alex Kroes Borna Sosa of de verhuurde Owen Wijndal heeft verkocht. Volgens de krant mogen beide spelers op zoek gaan naar een andere club, omdat ze niet in de plannen van komend seizoen voorkomen. Alles wijst er zodoende op dat Baas wel in de plannen van volgend seizoen voorkomt en mag gaan vechten voor zijn plekje onder de nieuwe Ajax-coach Francesco Farioli.

Ajax gaat transfer van Sánchez afronden 

Bij Ajax wordt er achter de schermen ook hard gewerkt aan de afronding van de transfer van Jorge Sánchez. De Mexicaanse rechtsback gaat vertrekken naar Cruz Azul in Mexico. De rechtsback werd afgelopen seizoen verhuurd aan FC Porto. De Mexicaan heeft geen toekomst meer in Amsterdam en gaat de club voor ongeveer drie miljoen euro verlaten. In de zomer van 2022 werd hij voor een bedrag van vijf miljoen euro naar Amsterdam gehaald. Ajax nam hem destijds over van Club America uit Mexico.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.