Hato positief over speelwijze Farioli: 'Dat past denk ik wel bij mij'

door Robin Ridder 43

Bron Ajax.nl

Hato positief over speelwijze Farioli: 'Dat past denk ik wel bij mij'

door Robin Ridder 43

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato kijkt uit naar de samenwerking met Francesco Farioli, zo laat hij weten via de officiële kanalen van Ajax. De verdediger van Ajax moest zich woensdagmiddag melden op De Toekomst voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De 18-jarige Ajacied heeft al het een en ander gelezen over zijn nieuwe trainer.

Woensdagmiddag moesten de spelers zonder interlandverplichtingen zich melden bij Ajax. De voorbereiding is van start en Farioli heeft werk aan de winkel. Hato kon zijn nieuwsgierigheid niet onderdrukken en heeft al een beetje research gedaan naar zijn nieuwe trainer.

'Ik heb veel gelezen over zijn voetbal, ik ben heel benieuwd', geeft de Ajacied aan. Vooral de manier van spelen lijkt de jonge verdediger wel te liggen. 'Ik heb gezien dat het veel vanuit achteruit opbouwen is, dat past wel bij mij.'

Hato kende afgelopen seizoen zijn definitieve doorbraak. De jonge verdediger miste haast geen wedstrijd en had zelfs meermaals de aanvoerdersband om de arm. Helaas voor het grote talent brak hij door in een fase die voor Ajax de boeken in gaat als een donkere periode. Ajax deed eigenlijk vanaf de start al niet mee om de prijzen en kende een historisch dieptepunt door op de achttiende plek op de ranglijst te belanden.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Hato wil graag een eind maken aan deze negatieve periode. 'Ik wil heel graag prijzen winnen met Ajax. Dat is me nog niet gelukt, dus daar ga ik wel voor dit seizoen.'

Akpom waardeert voetbalobsessie van Farioli 

Chuba Akpom is ook benieuwd naar Farioli. De Engelsman meldde zich woensdag ook op De Toekomst en was te spreken over de toewijding van de Italiaan. 'Ik heb hem nog niet ontmoet, maar ik begreep dat hij geobsedeerd is met voetbal. Dat is een goed begin voor het team.' Ook de aanvaller van Ajax heeft behoefte aan betere tijden met Ajax. 'We moeten gaan voor zoveel mogelijk successen. Met honderd procent inzet moeten we kijken hoever we komen.'

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.