Berghuis heeft hoop op volgend seizoen: 'Hopen echt iets op te kunnen bouwen'

door Robin Ridder 83

Bron Ajax

Berghuis heeft hoop op volgend seizoen: 'Hopen echt iets op te kunnen bouwen'

door Robin Ridder 83

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis gaat vol goede moed het nieuwe seizoen in, zo laat hij weten op de officiële kanalen van Ajax. De buitenspeler behoort niet tot de EK-selectie van Ronald Koeman en meldde zich daarom woensdagmiddag op De Toekomst voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Berghuis heeft de afgelopen jaren al een hoop trainers zien komen en gaan bij Ajax. Hij hoopt dat hier met de komst van Francesco Farioli verandering in komt. 'Dat hebben we iets te vaak gezegd, een nieuwe trainer. We hopen dat we naar iets moois toe kunnen werken met z’n allen en dat het wat langer mag duren dan de afgelopen jaren.' De aanvaller kwam over van Feyenoord en kende na een succesvol eerste seizoen lastige periodes bij Ajax. Berghuis werd de afgelopen tijd ook in verband gebracht met een transfer naar Turkije.

De 32-jarige Ajacied geeft aan dat hij vertrouwen heeft in het nieuwe seizoen. 'We hopen echt iets te kunnen opbouwen, ik denk dat we daar aan toe zijn.' Met de komst van Farioli lijkt Berghuis een trainer te krijgen die veel over voetbal nadenkt. Iets wat de creatieveling misschien wel zal liggen.

Berghuis is dit jaar geen onderdeel van de EK-selectie van Ronald Koeman. Ondanks het feit dat de selectie mocht bestaan uit 26 selectiespelers was er geen plek voor Berghuis. 'Ik kijk alle wedstrijden bijna. Ik mis het wel nu ik er niet bij ben, maar het is wat het is. Je kijkt als liefhebber en als fan en je support de jongens met wie je nog dagelijks contact hebt.'

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Henderson vindt EK kijken pijnlijk

Jordan Henderson is ook een van de Ajacieden die misschien gehoopt had mee te doen aan het EK. Tot zijn grote spijt kreeg hij te horen geen deel uit te maken van de Engelse selectie. Henderson was voorheen nog aanvoerder van de nationale ploeg, maar moet nu thuis kijken naar zijn vaderland. 'Ik kijk wat wedstrijden, maar het is wel lastig voor me. Het is teleurstellend dat ik er niet bij ben, maar dat is voetbal. En ik moet hier blijven om mijn best te doen voor Ajax', laat de Engelsman weten.

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.