Gerrard steunde Henderson: 'Ik respecteerde zijn beslissing omdat ik van hem hou als persoon'

door Jari Perridon 3

Gerrard steunde Henderson: 'Ik respecteerde zijn beslissing omdat ik van hem hou als persoon'

door Jari Perridon 3

Laatst geüpdatet

Steven Gerrard steunde de beslissing van Jordan Henderson om na een halfjaar alweer te vertrekken uit Saudi-Arabië. De Liverpool-legende, die de coach was van Henderson bij Al-Ettifaq, deed nog een poging om Henderson voor de club te behouden, maar zonder succes. De Engelsman keerde terug naar Europa en tekende een contract bij Ajax.

Henderson kreeg veel kritiek te verwerken toen naar buitenkwam dat hij na een halfjaar alweer wou vertrekken bij Al-Ettifaq. Gerrard had echter begrip voor de keuze van de Engelse routinier. 'Ik respecteerde zijn beslissing omdat ik van hem hou als persoon, ik hou van hem als speler en ik heb niets anders dan groot respect voor hem', vertelt de trainer tegenover The Telegraph.

Gerrard gaf Henderson het vertrouwen bij Al-Ettifaq en hij maakte hem aanvoerder van de club. De Engelse trainer was logischerwijs teleurgesteld nadat Henderson had besloten om de deur achter zich dicht te trekken bij Al-Ettifaq. 'Elke manager die zijn aanvoerder tijdens het seizoen verliest vindt dat niet ideaal, dat heb ik Jordan verteld', aldus Gerrard die de keuze van Henderson wel kon begrijpen.

'Maar als iemand niet op zijn plek is of andere externe doelen of kansen heeft, zoals Engeland bijvoorbeeld, dan moet ik dat respecteren en begrijpen. En dat doe ik. Maar was ik teleurgesteld? Natuurlijk was ik dat', vervolgt de Engelse oefenmeester.

Gerrard gaf Henderson advies 

Gerrard probeerde Henderson nog over te halen om bij de club te blijven. Helaas voor Al-Ettifaq en de Engelse trainer zonder gevolgen. 'Hij is een grote jongen en ik wilde niet die persoon zijn - bijvoorbeeld als ik hem had overgehaald om te blijven en hij voelde verderop dat het de verkeerde beslissing was - die te horen kreeg: waarom heb je me overgehaald om te blijven?', is de Engelsman van mening. 'Het advies dat ik Jordan gaf was: doe wat goed is voor je gezin.'

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Zaterdag nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar op in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als Real Madrid zegeviert! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Profiteer van een 50% profitboost bij het maken van een Bet Builder voor de Champions League-finale! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.