Voetbaldirecteur Saoedische Pro League: 'Vertrek Henderson heeft de competitie niet beschadigd'

door Jari Perridon 26

Bron The Telegraph

Voetbaldirecteur Saoedische Pro League: 'Vertrek Henderson heeft de competitie niet beschadigd'

door Jari Perridon 26

Bron The Telegraph

Laatst geüpdatet

De voetbaldirecteur van de Saoedische Pro League, Michael Emenalo, is van mening dat het plotselinge vertrek van Jordan Henderson niet hun project schaadde. De directeur stelt zelfs dat het schadelijker was voor de Engelsman 'op persoonlijk vlak'. Dit laat hij weten in gesprek met The Telegraph.

Henderson ging in de zomer van 2023 naar de Saoedische Pro League, maar vertrok alweer na een halfjaar om weer in beeld te komen bij de nationale ploeg van Engeland. De Engelsman koos afgelopen winter voor Ajax. Zo hoopte de Henderson een plekje te kunnen bewerkstelligen bij de Engelse nationale ploeg voor het aankomende EK in Duitsland. Helaas voor de routinier is hij niet opgenomen in de selectie van The Three Lions.

Volgens Emenalo had Henderson 'geen problemen' toen hij in Saoedi-Arabië speelde, totdat het besef kwam dat hij zijn plek bij de nationale ploeg wel eens kwijt kon raken. Emenalo was niet in shock van het plotselinge vertrek van Henderson. 'Het was helemaal niet schadelijk voor de competitie. Het was schadelijk op persoonlijk vlak, omdat dit iemand is die we allemaal bewonderden en we hebben ons uiterste best gedaan om hem te helpen zich aan te passen en te blijven', zo vertelt hij.

'Maar soms vallen deze dingen net buiten je eigen behoeften en net buiten je professionele behoeften. Jordan heeft hier veel goed werk geleverd voor Ettifaq, hij had ideeën die de club hebben getransformeerd en hij kreeg de kans om het land en de cultuur te leren kennen', vervolgt Emenalo.

Emenalo zag in Henderson een goed boegbeeld voor de competitie in Saoedi-Arabië. De voetbaldirecteur denkt dat er naarmate het seizoen vorderde iets is veranderd bij de Engelsman. 'Misschien had hij in zijn hoofd een idee van hoe hij zijn carrière wilde eindigen. Hij heeft op een bepaald moment in de loop van het seizoen gewoon het gevoel gehad dat hij dat hier niet gaat krijgen. Dat is iets dat je moet respecteren en het is niet iets waar ik het mee eens ben, omdat ik hem echt bewonder en het idee had om hem te kunnen overtuigen om te blijven.'

Henderson kreeg kritiek op transfer naar Saoedi-Arabië

Henderson kreeg door zijn stap naar Saoedi-Arabië veel kritiek over zich heen. In zijn tijd bij Liverpool kwam hij op voor de LGBTQ-community. Het was dus best raar voor veel mensen dat hij naar een land vertrok waar de LGBTQ-community bijna niet geaccepteerd is. Toen hij vertrok uit Saoedi-Arabië gaf hij aan dat hij een fout had gemaakt.

'Als mensen uit die gemeenschap zich in de steek gelaten of gekwetst voelen, bied ik mijn excuses aan', zei Henderson destijds. 'Als iemand zich beledigd voelt of het gevoel heeft dat ik hem of haar van streek maak, dan ligt dat aan mij, dat was mijn beslissing en daar bied ik mijn excuses voor aan. Het was nooit mijn bedoeling.'

Henderson verkaste naar Ajax en liet velen miljoenen euro's liggen door zijn contract te laten ontbinden. 'We willen alleen mensen die hier willen zijn en Jordan wilde hier helaas niet meer zijn', vertelt Emenalo. 'Maar in het algemeen is de competitie, wat mij betreft, helemaal niet beschadigd.'

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Zaterdag nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar op in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als Real Madrid zegeviert! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Profiteer van een 50% profitboost bij het maken van een Bet Builder voor de Champions League-finale! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.