Southgate verklaart zijn keuze: 'Henderson komt fysiek tekort sinds zijn blessure'

door Jari Perridon 36

Bron Sky Sports

Southgate verklaart zijn keuze: 'Henderson komt fysiek tekort sinds zijn blessure'

door Jari Perridon 36

Bron Sky Sports

Laatst geüpdatet

Gareth Southgate, bondscoach van de Engelse nationale ploeg, heeft tegenover Sky Sports uitleg gegeven waarom hij Jordan Henderson niet heeft opgenomen in de voorselectie van Engeland voor het EK in Duitsland. Op dinsdagmiddag werd de Engelse voorselectie bekend en de nummer zes van Ajax bleek niet opgeroepen te zijn voor The Three Lions.

'Het is altijd lastig om spelers af te moeten bellen. Voor de spelers zelf is het nog veel lastiger', laat Southgate weten tegenover het Engelse medium. 'Het zijn spelers die heel lang onderdeel zijn geweest van het nationale elftal en/of spelers die superbelangrijk zijn geweest voor Engeland', vervolgt de Engelse bondscoach.

Henderson was niet de enige grote naam die door Southgate buiten de voorselectie is gelaten. Ook Marcus Rashford en Jadon Sancho lijken het EK te gaan missen. Daarentegen riep de bondscoach een aantal andere verrassende namen op. Onder andere Curtis Jones en Kobbie Mainoo zijn twee verrassingen op de lijst van Southgate.

Henderson lijkt voorbij gestreefd in de pikorde

Southgate komt met een verklaring voor het niet selecteren van Henderson, Rashford en Sancho. 'Andere spelers zijn hen voorbij gestreefd in de pikorde. Henderson komt fysiek tekort sinds zijn blessure. Zijn fantastische leiderschapskwaliteiten en persoonlijkheid zijn belangrijk, maar hij moet ook op het veld kunnen presteren', besluit Southgate.

Afgelopen winter maakte Henderson de overstap van Al-Ettifaq FC naar Ajax. Hij begon goed in Amsterdam met een sterk debuut tegen PSV. Tijdens de interlandperiode van eind maart raakte de routinier geblesseerd bij de Engelse nationale ploeg. De Amsterdammers moesten hem tijdens een belangrijke fase in het seizoen missen. De Engelsman maakte in de uitwedstrijd tegen FC Volendam zijn rentree en speelde het seizoen uit. Tot nog toe kwam de Engelsman tot twaalf optredens in het rood en wit van Ajax.

Eventueel vertrek van Henderson bij Ajax

De afgelopen weken kwam er berichten door dat Henderson wel eens zou kunnen vertrekken bij de Amsterdammers. Zijn periode bij Ajax is nog niet helemaal geworden wat men er van had verwacht. De Engelsman drukt zwaar op de begroting en dus lijkt een eventueel vertrek niet uitgesloten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.