[Update] Henderson definitief niet opgenomen in voorselectie van Engeland

door Jari Perridon 212

Bron Engeland National Football Team

[Update] Henderson definitief niet opgenomen in voorselectie van Engeland

door Jari Perridon 212

Bron Engeland National Football Team

Laatst geüpdatet

Jordan Henderson is door de Engelse bondscoach, Gareth Southgate, niet opgenomen in de voorselectie voor het EK, zo melden verschillende Engelse media. De 33-jarige Engelsman kwam in januari naar Ajax en wilde zich graag weer in de kijker spelen van de Engelse nationale ploeg. Tijdens de vorige interlandperiode werd de routinier nog wel geselecteerd door Southgate.

Een van de redenen voor Henderson om naar Ajax te komen was om weer in beeld te komen bij Engeland. Na zijn overstap vorige zomer, naar Saudi-Arabië, raakte Henderson steeds meer uit beeld bij de nationale ploeg. In de winter besloot hij daarom om naar Ajax te gaan. Bij Ajax is het avontuur van Henderson nog niet helemaal geworden wat men er van had verwacht. De Engelsman miste meerdere wedstrijden vanwege blessures en kwam slechts in negen Eredivisie-duels in actie voor de Amsterdammers.

Volgens The Athletic en Sky Sports heeft Southgate er voor gekozen om Henderson thuis te laten. De voormalig aanvoerder van Liverpool nam eerder deel aan de EK's van 2012, 2016 en 2020. Daarnaast was hij ook actief op de WK's van 2014, 2018 en 2022. Tot nu toe kwam de Engelsman tot 81 interlands.

De hele voorselectie van Engeland zal op dinsdagmiddag rond 15.00 uur Nederlandse tijd bekend gemaakt worden. Volgens The Athletic zijn er een aantal verrassingen te verwachten. Volgens het medium wordt bijvoorbeeld Liverpool-middenvelder Curtis Jones wel opgeroepen voor het komende EK. Andere verassingen in de selectie zijn Levi Colwill van Chelsea eb Jarrod Bowen van West Ham United.

Engeland een van de favorieten voor eindzege EK

De Engelsen spelen in de groepsfase van het EK tegen Servië, Denemarken en Slovenië. In principe is dit een poule die Engeland zal eindigen als groepshoofd. De Engelsen worden naast Frankrijk gezien als dé favoriet dit EK. Tijdens het vorige EK haalden The Three Lions de finale op Wembley. Die finale eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarna er strafschoppen genomen moesten worden om de uiteindelijke winnaar van het toernooi te bepalen. Italië won deze strafschoppenserie. Op het WK in Qatar werd de ploeg van Southgate in de kwartfinale geëlimineerd door Frankrijk.

Update - 15.00 uur (21 mei 2024) - Henderson definitief niet opgenomen in selectie van Engeland

De voorselectie van de Engelse nationale ploeg is officieel bekend. Jordan Henderson maakt inderdaad geen deel uit van de 33-koppige voorselectie van de Engelsen. Henderson ziet daarmee waarschijnlijk zijn laatste kans op een eindtoernooi met Engeland aan zich voorbijgaan. Gareth Southgate heeft voor twee opvallende namen gekozen bij de middenvelders. Zowel Curtis Jones (Liverpool) als Kobbie Mainoo (Manchester United) zitten bij de voorselectie. Mainoo mag als 19-jarige speler al dromen van zijn eerste eindtoernooi.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.