Carragher vermoedt dat Henderson niet goed in zijn vel zit: 'Merkte dat hij zichzelf niet was'

door Bart Veenstra 51

Bron The Overlap

Carragher vermoedt dat Henderson niet goed in zijn vel zit: 'Merkte dat hij zichzelf niet was'

door Bart Veenstra 51

Bron The Overlap

Jamie Carragher heeft het vermoeden dat Jordan Henderson niet goed in zijn vel zou zitten. Dat laat de voormalig Liverpool-verdediger en huidig analist van Sky Sports weten in The Overlap. Carragher zocht onlangs contact met Henderson omtrent een afscheidsvideo voor Jürgen Klopp, maar Henderson wilde niet meewerken.

Voor de afscheidsvideo van Klopp, die vertrekt bij Liverpool, sprak Carragher met meerdere betrokkenen. Diverse (oud-)spelers van Liverpool spraken een videoboodschap in, maar Henderson niet. 'Ik sprak twee of drie weken geleden via WhatsApp met Jordan, vanwege een video-item dat ik namens Sky Sports maakte voor Klopp', vertelt Carragher, die aangeeft dat Henderson uiteindelijk niet meewerkte aan de video.

'Het was mensen opgevallen dat Jordan Henderson niet in het video-item zat. Ik merkte dat Henderson zichzelf niet was. Ik kreeg het gevoel dat Henderson niet met de pers wilde praten', zegt Carragher.

De Engelse analist denkt dat Henderson zichzelf niet is vanwege het moeizame halfjaar bij Ajax. 'Ik herinner me ook een interview waarin een Nederlandse man (Hans Kraay junior, red.) er hard in ging bij hem. Ik heb besloten om hem niet te pushen om een interview te doen en een boodschap in te spreken.'

Vertrekt Henderson na half seizoen al bij Ajax?

Over Henderson bestaan de laatste tijd twijfels over zijn toekomst bij Ajax. De geluiden gaan dat de Engelsman mogelijk al na een half seizoen vertrekt uit Amsterdam. Henderson zou zijn geschrokken van de topsportcultuur en het niveau van Ajax tijdens de trainingen en wedstrijden. Daarnaast zou hij gehoopt hebben op de komst van trainer Graham Potter.

John van 't Schip, in het afgelopen seizoen interim-trainer van Ajax, heeft gemengde gevoelens bij de mogelijke vertrekwens van Henderson. 'Jordan komt ergens vandaan waar alles op en top geregeld is en het al jaren goed loopt. Hij komt bij Ajax en hier is dat niet zo. Er mist leiding van boven en de selectie is niet in balans. Hij heeft het met eigen ogen kunnen ondervinden en misschien is het een beetje zijn frustratie dat hij daarin te weinig zijn waarde heeft kunnen laten zien.'

Geen EK voor Henderson

Henderson kreeg in de afgelopen week nog een klap te verwerken: de middenvelder gaat niet met Engeland mee naar het EK. Dat geldt ook voor spelers als Marcus Rashford en Jadon Sancho. Bondscoach Gareth Southgate gaf daar uitleg over. 'Andere spelers zijn hen voorbij gestreefd in de pikorde. Henderson komt fysiek tekort sinds zijn blessure. Zijn fantastische leiderschapskwaliteiten en persoonlijkheid zijn belangrijk, maar hij moet ook op het veld kunnen presteren.'

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.