Ajax mikt op oefenduels in de regio; trainingskamp in Wageningen

door Bart Veenstra 108

Ajax mikt op oefenduels in de regio; trainingskamp in Wageningen

door Bart Veenstra 108

Laatst geüpdatet

Ajax wil in de voorbereiding op het nieuwe seizoen oefenduels gaan spelen met clubs uit de regio. Dat is de wens van interim algemeen directeur Menno Geelen, zo laat hij weten in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International. Verder is bekend dat Ajax tijdens de voorbereiding op trainingskamp gaat naar Wageningen.

In de zomer van 2022 speelde Ajax op Sportpark De Vondersweijde in Oldenzaal nog een oefenduel met het Duitse SV Meppen. Een jaar eerder - in de zomer van 2021 - speelde Ajax eveneens in Oldenzaal een oefenwedstrijd. Destijds tegen de amateurs van Quick'20. Vorig jaar speelde Ajax geen oefenduels bij een amateurclub en daar wil Geelen nu verandering in brengen.

Makkelijk gaat dat echter niet. Ajax heeft namelijk als wens dat het een oefenwedstrijd tegen een amateurclub op écht gras speelt. Een oefenduel op kunstgras spelen in de voorbereiding is voor de Amsterdammers geen optie en zodoende vallen er al heel veel amateurclubs af. Ajax is op dit moment nog druk aan het zoeken naar oefentegenstanders.

‘De amateurclubs die dan nog overblijven zaaien vaak het gras in tijdens de zomer, wat ook vrij onhandig is’, vertelt Geelen. ‘Bij de amateurclubs die dan nog overblijven zijn we ook afhankelijk van burgemeesters en gemeentes. Ondanks dat een oefenwedstrijd bijna altijd een feest is, vinden gemeentes het tegenwoordig best wel spannend om te organiseren. Het kost tijd om vergunningen te regelen. Ik heb er zelf wel vertrouwen in dat we een paar wedstrijden in het land gaan spelen. Dat vind ik leuk om te doen.’

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Ajax op trainingskamp in Wageningen 

In de podcast laat Geelen verder weten dat Ajax in de voorbereiding op het seizoen niet naar het buitenland afreist voor een trainingskamp. De club heeft voor Wageningen gekozen als locatie voor het trainingskamp. 'We gaan op de Wageningse Berg ons trainingskamp beleggen', zo legt Geelen uit. 'Daar gaan we ook een wedstrijd spelen en willen we een open training houden voor de fans. Fans in die regio kunnen komen kijken en onze spelers aan het werk zien.’

Geelen benadrukt het belang van zulke wedstrijden in de regio. ‘Wij moeten beseffen dat voetbal niks is zonder de fans. Besloten wedstrijden zijn niks. Het is ook gewoon leuk om met je kindje naar een open training of een oefenwedstrijd van Ajax te gaan.’

In de afgelopen jaren organiseerde Ajax in de voorbereiding geregeld een open training op het hoofdveld van Sportpark de Toekomst. Dat is dit jaar niet mogelijk. Het hoofdveld is namelijk ingezaaid en bovendien wordt het sportpark verbouwd.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.