Vos ziet overeenkomsten met Farioli: 'Wij denken hetzelfde over de manier van verdedigen en opbouwen'

door Jari Perridon 72

Bron Ajax Life

Vos ziet overeenkomsten met Farioli: 'Wij denken hetzelfde over de manier van verdedigen en opbouwen'

door Jari Perridon 72

Bron Ajax Life

Laatst geüpdatet

Dave Vos is van mening dat zijn stap naar Ajax 1 een logische is, zo laat hij weten tegenover Ajax Life. Na anderhalf jaar als trainer van de belofteploeg wordt hij een van de assistenten van Francesco Farioli. Vos heeft lovende woorden over voor de Italiaan en is erg ambitieus.

'Mijn Ajaxhart wil kijken naar een dominant Ajax dat het publiek vermaakt', vertelt Vos tegenover Ajax Life. Vos kijkt maar al te graag vooruit naar de komende periode. Vlak voordat hij op vakantie ging, werd bekend dat hij de assistent zou worden van de zes jaar jongere Farioli. De Italiaan is de eerste buitenlandse Ajax-coach sinds Morten Olsen in 1998.

Ondanks dat de twee trainers nog niet heel ervaren zijn, begrijpt Vos de keuze van de Amsterdammers. 'Wat dat zegt? Dat Ajax vaak dacht de juiste kandidaat in Nederland of binnen de club te vinden. Het gaat erom waar we als Ajax voor staan. Hoe ontwikkelen we spelers, hoe willen we ons presenteren en welk voetbal hoort daarbij? Het is mooi als je dat in een Nederlander vindt, maar als je al die factoren in een buitenlandse trainer vindt, is dat net zo’n goede optie', stelt Vos.

Vos sprak al een aantal keer met Farioli, maar de echte verdiepende gesprekken moeten nog gaan plaatsvinden. Desalniettemin ziet Vos overeenkomsten. 'We zijn beiden student van het spel. Dat komt door de weg die ik heb moeten afleggen om te komen waar ik nu ben. Dat geldt voor Francesco ook. Ik heb alle sportopleidingen gedaan om mijn rugzak maar te blijven vullen. We zijn beiden bezeten van voetbal, de manier van spelen en denken hetzelfde over hoe we willen verdedigen en opbouwen', is Vos van mening.

'Je moet nieuwsgierig blijven en elke dag beter willen worden. We haten stilstand. Dat verwachten we straks ook van de spelers', vervolgt Vos, die komend seizoen de enige trainer is met een Ajaxverleden in de nieuwe technische staf. Hoe zijn rol in detail vorm gaat krijgen is nog even de vraag. 'Het belangrijkste is dat de rollen en taken duidelijk zijn.'

Binnen Ajax is er veel vertrouwen in Vos 

Vos kon trainer worden bij andere clubs, maar kreeg van de Ajax-directie de kans om zich te laten zien om de hoofdmacht van de Amsterdammers. Binnen de club is er veel vertrouwen in Vos. De oefenmeester ziet in dat er weinig valt te plannen in het voetbal. 'Als je hard werkt, vergroot je de kans dat je de kans krijgt. Het is het mooist als we bij Ajax onze eigen opvolgers opleiden. Dat geldt voor elke functie in de club. Daarom vond ik het mooi dat we de staf bij Jong Ajax dit seizoen aanvulden met Yuri Rose en Urby Emanuelson.'

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.