Jong Ajax pakt in Helmond wederom een punt

door Finn Dekker 34

Jong Ajax heeft maandag wederom een punt gepakt. Na een gelijkspel tegen NAC Breda afgelopen vrijdag, werden opnieuw de punten ‘gedeeld’. Dit keer bij Helmond Sport, dat eerst op voorsprong kwam. Door een goal van Naci Ünüvar en een belangrijke save in de blessuretijd van Daan Reiziger werd uiteindelijk een nederlaag voorkomen.

Al binnen vijf minuten raakte Jong Ajax in Helmond de paal. Vanaf een metertje of twintig nam Giovanni het doel onder vuur. In de korte hoek plofte de bal vervolgens op de paal. Even later kregen de Amsterdammers weer een mogelijkheid, via Nerayshio Kasanwirjo. De linksback stoomde op via de linkerflank, kreeg de bal in kansrijke positie, maar werd teruggefloten wegens buitenspel.

Halverwege het eerste bedrijf noteerde de thuisploeg zijn eerste doelpoging. Na een combinatie op randje zestien schoot Karim Loukili op goal. Reiziger had moeite met de bal, maar redde uitstekend. Als reactie trokken de bezoekers snel ten aanval. Weer was het Giovanni die het Helmond moeilijk maakte. Uiteindelijk moest de bal zo ongeveer op de doellijn weg worden gekopt.

Na een halfuur namen de mogelijkheden voor beide ploegen af, al had Jong Ajax grotere delen van de helft wel het betere spel. Toch kwam Helmond na de thee op voorsprong. Een schot uit de tweede lijn werd van richting veranderd, waarna Jelle Goselink het laatste zetje leek te geven. Reiziger kon de bal daardoor net niet tegenhouden.

Jong Ajax moest toen komen en deed dat ook. Ünüvar kreeg twee mogelijkheden kort achter elkaar. Eerst na een mooie actie en dito pass van Quinten Timber. Toen had Stijn van Gassel nog een knappe redding in huis. Een aantal minuten later was de keeper echter kansloos. Ünüvar stond op randje zestien aan het einde van een snelle aanval over rechts. De buitenspeler drukte vervolgens succesvol af in de rechterhoek.

In de slotfase kreeg Ünüvar nog een kansje uit een vrije trap. Helmond kreeg echter nog een grotere mogelijkheid. Door een lelijke blessure bij de tegenstander werden er nog zes minuten blessuretijd gespeeld. Daarin had Lance Duijvestijn de winnende op zijn schoen, maar hij zag zijn schot prachtig gepakt worden door Reiziger, die daarmee de eindstand op 1-1 hield.