Historisch Jong Ajax herpakt zich en wint in Helmond | Ajax Showtime

Historisch Jong Ajax herpakt zich en wint in Helmond

door Jesse ter Haar 63

Historisch Jong Ajax herpakt zich en wint in Helmond

door Jesse ter Haar 63

Laatst geüpdatet

Een historisch jonge ploeg van Jong Ajax heeft zich vrijdagavond herpakt. Na twee opeenvolgende nederlagen wist de ploeg van Mitchell van der Gaag op bezoek bij Helmond Sport met 0-2 te winnen. Sontje Hansen en Alex Méndez zorgden in de tweede helft voor de goals.

Na tien minuten voetballen waren beide ploegen eenmaal gevaarlijk geweest. Waar Helmond Sport niet tot een schot kwam echter, schoot Naci Ünüvar wel op doel. Stijn van Gassel, keeper van Helmond Sport, wist de poging te keren. Niet veel later waagde Kenneth Taylor een overtuigende poging van afstand, maar hij mikte net naast het doel van de opponent.

Hierna was het Helmond Sport dat enkele mogelijkheden kreeg. Voor het einde van de eerste helft moest doelman Kjell Scherpen nog driemaal ingrijpen en dat deed hij met verve. Op die manier gingen beide ploegen de kleedkamers opzoeken bij de brilstand.

De tweede helft begon overtuigend van de kant van Jong Ajax. Het was Hansen die het net wist te vinden voor de beloftenploeg. Linksback Juan Castillo leverde de assist. Even later kreeg Ünüvar de kans om de marge naar twee te tillen, maar die poging verdween over het doel.

Een kwartier voor tijd was er opnieuw de kans om op 0-2 te komen, maar het was Van Gassel die dat wist te voorkomen. Even later viel de tweede Amsterdamse treffer alsnog. Het was Méndez die de treffer voor zijn rekening nam en daarmee de eindstand bepaalde.

Opstelling Helmond Sport:

Van Gassel; Dzepar, De Regt, Verkennis, Neral, Snepvangers, Swinnen, Stans, Brusselers, Werkhoven, Thomassen.

Wissels Helmond Sport:

Koolhof, Klomp, Poelmans, Vereijken, Respen, Van de Vorst, Tielemans, Vits, De Louw.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Van Gelderen, Kasanwirjo, Pierie, Castillo; Taylor, Jensen, Regeer; Q. Timber, Hansen, Ünüvar.

Wissels Jong Ajax:

El Maach, Kemper, Salah-Eddine, Méndez, Pynadath, Thethani, Solomons.

Doelpunten:

0-1 Sontje Hansen (47')
0-2 Alex Méndez (89')

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Heracles? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties