'Heitinga mag seizoen zo goed als zeker afmaken; Ajax zet in op Lodeweges als assistent'

door Bart Veenstra 624

Bron De Telegraaf

'Heitinga mag seizoen zo goed als zeker afmaken; Ajax zet in op Lodeweges als assistent'

door Bart Veenstra 624

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax zet in op Dwight Lodeweges als assistent-trainer, zo meldt De Telegraaf woensdagochtend. De zoektocht naar een ervaren assistent-trainer voor interim-hoofdtrainer John Heitinga verraadt dat de oud-speler van de club het seizoen mag afmaken als trainer van de club, aldus de krant.

Heitinga zit sowieso aankomende zondag tegen SC Cambuur op de bank en ingewijden melden tegenover De Telegraaf dat het inmiddels voor 98 procent zeker is dat hij ook de komende maanden als hoofdverantwoordelijke op de bank zit. Heitinga zelf voerde inmiddels al een gesprek met Lodeweges, zo melden bronnen binnen sc Heerenveen. Bij de Friese club is Lodeweges nu nog lid van de Raad van Commissarissen.

Lodeweges zou bij Ajax de rol moeten gaan vervullen die Hennie Spijkerman onder Frank de Boer had, zo valt te lezen. Ajax hoopt vandaag (woensdag) de knoop over de komst van Lodeweges door te kunnen hakken. Lodeweges was eerder assistent-bondscoach bij Oranje - toen Ronald Koeman en De Boer bondscoach waren - en zodoende kent hij meerdere spelers van Ajax goed. In een verder verleden was Lodeweges (assistent-) coach van onder meer FC Groningen, PEC Zwolle, sc Heerenveen en PSV.

Van 't Schip en Peereboom waren ook in beeld

Naast Lodeweges waren ook John van 't Schip en Frank Peereboom in beeld om de staf van Ajax te versterken. Van 't Schip heeft aangegeven andere plannen te hebben, terwijl het plaatje compleet lijkt met de eventuele komst van Lodeweges. Zodoende kunnen Michael Reiziger en Richard Witschge zo goed als zeker het seizoen afmaken als assistent-trainer.

Volgens De Telegraaf is er nog een hele kleine kans dat Heitinga het seizoen niet zou afmaken als tussenpaus, waarmee ook alle inspanningen voor het vinden van een assistent-trainer voor niets zouden zijn geweest. Dit is als er alsnog een droomkandidaat als trainer wordt gevonden. Op dit moment lijkt dat echter niet aan de orde.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.