Branie: ‘Heitinga heeft emmers onder het lekkende dak van Ajax geplaatst’

door BadembaBarrie 210

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Heitinga heeft emmers onder het lekkende dak van Ajax geplaatst’

door BadembaBarrie 210

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

John Heitinga debuteerde zondag als hoofdtrainer van Ajax en de Amsterdamse club boekte meteen de eerste zege sinds 22 oktober vorig jaar. Excelsior werd met 1-4 verslagen. De hand van Heitinga? Nee, natuurlijk niet, maar de interim-trainer is wel de meest besproken figuur in de nieuwe aflevering van Branie, de Ajax-podcast van Het Parool en Ajax Showtime.

Wat voor man is Heitinga? Wat is zijn visie als trainer? Wat gaat hij veranderen en wat wil Ajax eigenlijk zelf met hem? Presentator Menno Pot bespreekt het deze maandag met Parool-verslaggever Dick Sintenie en Ajax Showtime-redacteur Bademba Barrie.

Barrie is voor Ajax Showtime al langere tijd watcher van Jong Ajax en in die rol sprak hij nog niet zo lang geleden uitgebreid met Heitinga over zijn trainersvisie. In Branie vertelt Barrie er uitgebreid over. 'Hij raakte niet uitgepraat over wat hij mindset noemde: niet alleen op je talent teren, maar ook mentaliteit tonen. Daar zal hij op hameren, want heeft tijdens het trainingskamp in Marbella kunnen vaststellen dat daar wel het nodige aan schort.'

'Heitinga kwam volwassen, rustig en realistisch over'

Sintenie zag dat Heitinga goed over kwam rond zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Ajax. 'Volwassen. Rustig. Realistisch. Hand van de trainer? Nee, zei hij. Het dak is nog steeds lek. Heitinga heeft alleen wat emmertjes onder de grootste lekplekken gezet. Dat deed hij op zich goed.'

De eerste winstpartij voor Heitinga is binnen. De vraag is nu ook: kan Ajax zich nog melden in de titelstrijd en wat kan Heitinga op korte termijn voor de club betekenen? Maakt hij het seizoen af of komt er tussentijds toch een andere trainer? Volop vragen in ieder geval, terwijl de blik ook op het uitduel met SC Cambuur kan. Daarover volgende week meer in een nieuwe aflevering van Branie.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.