De Jong is officieel speler van FC Cincinnati

door Finn Dekker 42

De Jong is officieel speler van FC Cincinnati

door Finn Dekker 42

Laatst geüpdatet

FC Cincinnati heeft donderdagmiddag de komst van Siem de Jong wereldkundig gemaakt via de officiële kanalen van de Amerikaanse club. De middenvelder vertrekt zodoende halverwege het seizoen bij Ajax, waar de routinier steeds minder speelminuten kreeg.

Het contract van de 31-jarige middenvelder liep nog tot de zomer van 2020. Desondanks koos De Jong voor een nieuw avontuur. Het betekent het einde van zijn tweede periode in Amsterdam. In 2017 keerde de rechtspoot terug voor drie seizoenen, waarvan hij uiteindelijk één seizoen werd verhuurd aan Sydney FC.

De zesvoudig international van het Nederlands elftal speelde eerder tussen 2007 en 2014 in de hoofdmacht van de Amsterdammers, waarna hij werd verkocht aan Newcastle United. Hij won vier keer de landstitel en één keer de KNVB Beker met Ajax.

'Toen FC Cincinnati het plan presenteerde, wist ik dat het een goede uitdaging en ervaring zou worden voor mij. Hopelijk kan ik de club en de spelers helpen om iets moois op te bouwen in de komende jaren', luiden de eerste woorden van De Jong.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties