'David The Host' nieuwe internationale gezicht Ajax | Ajax Showtime

'David The Host' nieuwe internationale gezicht Ajax

door BartVeenstra 47

'David The Host' nieuwe internationale gezicht Ajax

door BartVeenstra 47

Laatst geüpdatet

David Butler is vanaf komend seizoen het internationale gezicht van de mediakanalen van Ajax, zo meldt de Amsterdamse club via Ajax.nl. De 29-jarige Amerikaan werd bekend als host van 433, wat gezien wordt als de grootste social football community ter wereld.

Butler, beter bekend als 'David The Host', zal ook te zien zijn in het nieuwe Ajax-programma op Ziggo Sport. Met Butler zet Ajax naar eigen zeggen een volgende stap in het vergroten van het internationale bereik van de eigen mediakanalen. 'Het sluit aan bij de internationale ambities van de club en het feit dat ruim driekwart van de volgers op social media platformen uit het buitenland komt. Om die reden is de voertaal op de meeste Ajax-kanalen al geruime tijd Engels. Uiteraard blijft Ajax daarnaast ook gewoon Nederlandstalige content maken', schrijft de club.

Ajax schrijft daarnaast dat Butler - die geboren werd in het oosten van de Verenigde Staten, maar wel Amsterdammer wordt genoemd - in de afgelopen drie jaar voor 433 werkte. Butler spreekt zowel Engels als Spaans. Hij maakte meerdere reportages bij grote evenementen en daarnaast was hij twee jaar geleden als 433-host actief bij het trainingskamp van Ajax in Florida.

Ajax Podcast volledig Engelstalig

Butler zal naast clubactiviteiten (Ajax eSports bijvoorbeeld) ook te horen zijn in de Official Ajax Podcast. Deze podcast wordt vanaf september volledig Engelstalig, meldt Ajax. 'Daarmee beantwoordt Ajax aan het groeiende aantal internationale fans, die op deze manier ook de podcast kunnen volgen. Dit was al langer het geval op de social media kanalen, website en YouTube waar content in het Engels of met ondertiteling wordt aangeboden.'

Ajax is in de afgelopen jaren meerdere internationale mediapartnerships aangegaan om op die manier het internationale bereik te vergroten. In de Verenigde Staten werkt men bijvoorbeeld samen met ESPN en Bleacher Report, terwijl men in Zuid-Amerika samenwerkt met DAZN. Ook in het Midden-Oosten op andere continenten zijn er partnerships. 'Het gaat hierbij om zowel de distributie van losse items als volledige wekelijkse TV-uitzendingen (Ajax TV International).'

Denk jij dat Sevilla en AS Roma donderdagavond gelijkspelen? Zet in en krijg 3,10 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties