Branie: ‘De nieges is eruit bij Ajax,’ maar wat doet Van ’t Schip tegen Brighton?

door Bart Veenstra 130

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘De nieges is eruit bij Ajax,’ maar wat doet Van ’t Schip tegen Brighton?

door Bart Veenstra 130

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax wint weer wedstrijden, is zeven plaatsen gestegen op de ranglijst en wekt een frissere indruk. Is dat nou allemaal te danken aan interim-trainer John van ’t Schip? Heeft hij het tij doen keren? Die vraagt ligt op tafel in een nieuwe aflevering van Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool.

Na Ajax-sc Heerenveen (4-1) zei aanvaller Chuba Akpom, kort na zijn twee doelpunten, dat de nieuwe manager met hem had gepraat, als mens, en dat zoiets in de twee maanden daarvoor geen enkele keer was gebeurd. Pijnlijk om te horen, stelt presentator Menno Pot.

Bart Veenstra, hoofdredacteur van Ajax Showtime, reageert: 'Van ‘t Schip schijnt nu met 90 procent van de spelers individueel te hebben gesproken. Ze voelen zich duidelijk beter. Maar ook voetballend zie je de hand van Van ’t Schip wel, bijvoorbeeld bij de tandem Martha/Bergwijn op links. Ook het aantal keren dat Ajax het spel verlegt naar de andere kant valt me op.'

En toch: Van ’t Schip is natuurlijk geen wonderdokter, zo stelt ook Paroolverslaggever Jop van Kempen. 'Maurice Steijn kreeg zó veel nieuwe spelers, zó kort voor de seizoenstart... Een slechte start was bijna onvermijdelijk. Van ’t Schip neemt het over nu die moeilijke eerste maanden achter de rug zijn. Tegen Volendam en Heerenveen. Je kunt nog helemaal niet zeggen hoe goed Van ’t Schip als trainer werkelijk is, maar ik denk wel dat hij op dit moment de juiste man voor Ajax is.'

Ajax wacht grote test tegen Brighton & Hove Albion

Ajax had ze nodig: de overwinningen op Volendam (2-0) en Heerenveen (4-1). In beide wedstrijden had ook een gelijkmaker kunnen vallen. 'Het geluk is ook terug', grinnikt Van Kempen. 'Of op zijn Amsterdams: de nieges is eruit.'

Op naar de volgende test: Brighton. Wat doet Van ’t Schip tegen zijn eerste sterke, internationale tegenstander? Kan Ajax nu wél van de Engelsen winnen? Branie praat na, aanstaande vrijdag, in een extra ‘Europese’ editie.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.