Branie: ‘Bergwijn: ongelukkige aanvoerder, maar hij zocht wél de fans van Ajax op’

door Wessel Kroon 134

Branie: ‘Bergwijn: ongelukkige aanvoerder, maar hij zocht wél de fans van Ajax op’

door Wessel Kroon 134

Laatst geüpdatet

Ajax glijdt af naar peilloze diepten. Zelfs drie doelpunten tegen de nummer laatst waren in Utrecht niet genoeg om een wedstrijd te winnen (4-3). De Amsterdammers staan 17e, lager dan ooit. Trainer Maurice Steijn lijkt nauwelijks nog te handhaven. Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool, duidt de crisis.

Het is een vorm van therapie, zegt presentator Menno Pot: op maandagochtend samen over teloorgang van de club praten. Hij doet het met Ajax Showtimeredacteur Wessel Kroon, die in Utrecht in het Ajaxvak stond, verslaggever Bas Soetenhorst, die voor Het Parool de ‘Van Gaalrevolutie’ volgt en Parooljournalist Josien Wolthuizen, die vindt dat het ook best eens een emotionele uitroep mag zijn: “Zeventiende! Dat is toch niet te geloven?”

Kroon constateert dat er nog altijd niets van de veldbezetting klopt: “Centrale verdedigers op één lijn die elkaar de bal toeschuiven, vleugelverdedigers die permanent te ver naar voren staan, geen afspeelmogelijkheden op het middenveld.”

Na afloop ging aanvoerder Steven Bergwijn bij het uitvak in gesprek met de boze Ajaxfans. Wolthuizen: “Hij gaf een slecht interview, maar hij zocht de fans wel op. Je ziet tenminste dat het hem iets dóet.”

En nu moet Ajax naar Brighton. Vrijdag blikt Branie terug op dat duel in een extra ‘Europese’ editie.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.