Branie: Ajax verliest weer van Brighton: ‘Dezelfde uitslag als twee weken geleden, maar wel echt een ander gevoel’

door Wessel Kroon 66

Bron AS

Branie: Ajax verliest weer van Brighton: ‘Dezelfde uitslag als twee weken geleden, maar wel echt een ander gevoel’

door Wessel Kroon 66

Bron AS

Laatst geüpdatet

Na een week van hervonden optimisme verloor Ajax toch weer: in de Europa League, thuis van Brighton & Hove Albion (0-2). De ploeg speelde beter dan twee weken geleden in Engeland, maar er ging ook veel fout bij de Ajacieden. En dus is de volgende ochtend in Ajaxpodcast Branie de vraag: is het glas na dit duel halfvol of halfleeg?

In de Johan Cruijffzaal van Het Parool zijn presentator Menno Pot, Paroolverslaggever Jop van Kempen en Ajax Showtimeredacteur Wessel Kroon het wel zo’n beetje eens: het is halfvol. “Ajax domineerde tot het door een fout van Silvano Vos 0-1 werd,” zegt Kroon. “In de slotfase had Ajax ook wel een beetje pech dat de bal er niet in ging,” vult Van Kempen aan. “Ik zou zeggen: zelfde uitslag als twee weken geleden, maar wel echt een ander gevoel.”

Toch zat er veel mis, ook daarover zijn ze het eens. Kenneth Taylor speelde zwak; zijn wissel in de rust werd met schamper gejuich begroet. Voorin brachten de flankspelers Berghuis en Bergwijn veel te weinig. De wissel Taylor-Akpom werkte niet. “De nederlaag voelde uiteindelijk toch aan als onvermijdelijk,” stelt Pot.

Kwaliteiten van De Zerbi

Brighton speelt Ajaxvoetbal: snelle circulatie, hoge druk, technisch verzorgd. Zou die trainer, Roberto De Zerbi, niet iets voor Ajax zijn? “Hij zal voor Ajax onhaalbaar zijn,” denkt Van Kempen, die tijdens de persconferentie na de wedstrijd de Brightontrainer wat vragen kon stellen, “maar de club zoekt wel naar een type-De Zerbi.”

Ajax zal de twee laatste groepsduels in de Europa League moeten winnen, maar eerst wacht Almere City – een derde eredivisiezege op rij is nu een echte must. Maandag blikt Branie terug in een nieuwe aflevering.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.