Ajax zet vol in op komst Maduro: 'Overtuigd dat het goed gaat komen'

door Bram Bark 30

Bron AS

Ajax zet vol in op komst Maduro: 'Overtuigd dat het goed gaat komen'

door Bram Bark 30

Bron AS

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn en Sven Mislintat hopen op de komst van Hedwiges Maduro. Tijdens de persconferentie geeft Steijn aan dat Maduro weet waar Ajax voor staat en belichaamt wat de Haagse trainer zelf ontbeert: Ajax-DNA. Mislintat geeft op zijn beurt aan vertrouwen te houden in de komst van de oud-Ajacied.

De komst van Maduro naar Amsterdam is nog niet rond. Maduro is als assistent-trainer met Almere City gepromoveerd naar de Eredivisie, wat het volgens Mislintat moeilijker maakt. De directeur voetbalzaken geeft wel aan nog steeds vertrouwen te hebben eruit te komen met Almere City. Steijn ziet in Maduro de perfecte aanvulling voor de technische staf. De oud-international moet gaan toevoegen wat de van Sparta overgekomen trainer ontbeert: Ajax-DNA.

Maduro komt uit de gezamenlijke koker van Mislintat en Steijn, zo valt te horen tijdens de persconferentie. Steijn geeft aan dat Maduro er goed op staat bij zowel Ajax als de rest van de Nederlandse-top. De nu nog bij Almere City werkende Maduro is geen onbekende van Steijn: 'We hebben heel vaak gespard over de manier van voetballen en de manier van leiding geven. Twee jaar geleden heb ik geprobeerd om hem naar Sparta te halen, toen koos hij voor Almere. Nu hoop ik dat de wegen wel bij elkaar komen', vertelt Steijn tijdens het persmoment. Ook Mislintat geeft aan graag Maduro aan trainersstaf toe te voegen: 'Het is nog geen done deal, maar ik ben ervan overtuigd dat het goed gaat komen'.

Vertrouwen in Bakkati

In de persoon van Saïd Bakkati heeft Ajax de eerste assistent-trainer voor Steijn binnen. De nieuwe hoofdtrainer geeft aan dat Bakkati en Maduro twee jonge ambitieuze assistenten zijn die hem goed zullen aanvullen, waar Bakkati ook al veel vlieguren heeft gemaakt als assistent bij onder andere ADO Den Haag, Feyenoord en het Amerikaanse Cincinnati. Bij Ajax was was de oud-speler van onder meer FC Emmen in het seizoen 2015/16 actief als assistent-trainer van Jong Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.