Ajax wil met partnerclubs verder bouwen aan netwerk: 'We kunnen meer voor elkaar betekenen'

door Jari Perridon 34

Bron Ajax.nl

Ajax wil met partnerclubs verder bouwen aan netwerk: 'We kunnen meer voor elkaar betekenen'

door Jari Perridon 34

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft tijdens een zogeheten 'Club Network Summit' kennis en ervaringen uitgewisseld met alle internationale partnerclubs, zo valt te lezen op de website van de club. Deze tweedaagse Summit vond plaats op Sportpark de Toekomst en in de Johan Cruijff ArenA. Het streven van Ajax is om samen met de partnerclubs talenten te herkennen, ontwikkelen en verbeteren.

Het netwerk is al enkele jaren in ontwikkeling en de bijeenkomst markeerde een belangrijke mijlpaal in dit proces. De ambitie van het netwerk is duidelijk: 'to connect'. Met de verbintenis willen de clubs gezamenlijk sterker staan en elkaar ondersteunen in hun streven naar voetbalontwikkeling. De Amsterdammers werken momenteel samen met CF Pachuca, Athletico Paranaense, Gamba Osaka en Sharjah FC. Tijdens het tweedaagse evenement is benadrukt hoe belangrijk connecties zijn voor de toekomst en het succes van de clubs.

Hoofdscout Kelvin de Lang benadrukt het belang van de samenwerking voor de clubs. 'Onze partnerclubs bevinden zich in boeiende landen en regio's. Door deze samenwerkingen vergaren we waardevolle marktkennis en onderhouden we intensief contact om talenten te bespreken. Het is essentieel dat we ervoor zorgen dat het voor toptalenten aantrekkelijk is om uiteindelijk naar Ajax te komen.'

Ook technisch directeur Alex Kroes liet tijdens de Summit weten hoe belangrijk het netwerk is voor de toekomst van de betrokken partijen. 'Het is mooi dat we al onze internationale partnerclubs hebben mogen verwelkomen. In een tweedaags programma hebben we gezamenlijk nog meer richting gegeven aan de toekomst van het multi club netwerk', aldus de technisch directeur, die er naar uitkijkt om elkaar nog meer te versterken.

Ambities en kracht van netwerk met partnerclubs

Kroes sprak samen met Corné Groenendijk, hoofd Ajax Coaching Academy, over de ambities van het netwerk en de kracht die het met zich meebrengt. 'We zijn al jaren bezig met het opbouwen van een netwerk om onze scouting te verbreden. Hoe groter je netwerk, hoe meer je voor elkaar kunt betekenen, en ook op het gebied van jeugdopleidingen kunnen we elkaar ondersteunen', vertelde Groenendijk.

'Als je elkaar in de ogen kunt kijken, met elkaar kunt praten en samen kunt eten, leer je elkaar beter kennen en bouw je een band op. We hopen in de toekomst één à twee keer per jaar op deze manier af te spreken, waarbij we de ene keer bij Ajax en de andere keer bij een van de andere clubs samenkomen. Een volgende Summit zou bijvoorbeeld in Mexico bij Pachuca gehouden kunnen worden', vervolgde Groenendijk.

Partnerclubs zijn blij met Club Network Summit

Ook de partnerclubs keken met een goed gevoel terug op de aftrap van het evenement. 'We zijn blij om hier in Amsterdam te zijn geweest en van Ajax te hebben geleerd', begint Ocyr Azevedo Neto van Athletico Paranaense. 'Deze ervaring biedt ons waardevolle inzichten die we kunnen terugbrengen naar Athletico, waardoor innovatie en positieve verandering binnen onze eigen club worden bevorderd. Een van onze kernwaarden is innovatie: openstaan voor nieuwe ideeën van over de hele wereld is cruciaal voor onze groei', vervolgt hij.

'Sinds we aan onze samenwerking zijn begonnen, willen we graag een nauwere band met Ajax ontwikkelen. Een belangrijke reden voor onze samenwerking is om te leren van de Ajax-opleiding, wat een aanzienlijke impact zou kunnen hebben op onze jonge spelers. De mondiale hub die Ajax creëert is ongelooflijk positief, en gekozen worden om deel uit te maken van dit netwerk is een grote eer. Wij geloven dat deze verbinding alleen maar sterker zal worden na deze inzichtelijke dagen samen.'

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Zaterdag nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar op in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als Real Madrid zegeviert! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Profiteer van een 50% profitboost bij het maken van een Bet Builder voor de Champions League-finale! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.