TG: 'FC Metz licht optie tot koop op Mikautadze, Ajax ontvangt dertien miljoen euro'

door Jon van Dam 1205

Bron De Telegraaf

TG: 'FC Metz licht optie tot koop op Mikautadze, Ajax ontvangt dertien miljoen euro'

door Jon van Dam 1205

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

FC Metz heeft de optie tot koop op Ajax-huurling Georges Mikautadze gelicht, zo meldt De Telegraaf donderdag. De Franse club, die mogelijk nog degradeert naar het tweede niveau, wacht alleen nog op een persoonlijk akkoord met de Georgiër. Zodra het rond is ontvangt Ajax een bedrag van dertien miljoen euro voor de aanvaller.

Ajax zal zich in de handen wrijven dat de eerste uitgaande transfer op korte termijn plaats lijkt te vinden. Mikautadze, die zich binnenkort met de nationale ploeg van Georgië gaat voorbereiden op het EK in Duitsland, levert voor de Amsterdammers namelijk een flink bedrag op. Onder leiding van technisch directeur Alex Kroes kan de club zich mogelijk gaan melden op de transfermarkt voor eventuele versterkingen.

Wel moet gezegd worden dat Ajax hoe dan ook verlies draait op Mikautadze. De inmiddels vertrokken directeur voetbalzaken Sven Mislintat haalde de aanvaller in de zomer van 2023 op bij FC Metz voor een bedrag van zestien miljoen euro. In de hoofdstad wist de international van Georgië echter geen potten te breken. In totaal speelde Mikautadze negen officiële duels in Ajax 1, daarin wist hij het net niet te vinden. Mocht de 23-jarige aanvaller door FC Metz doorverkocht worden voor een flink bedrag, dan heeft Ajax nog recht op een doorverkooppercentage.

In de winterstop keerde Mikautadze op huurbasis terug naar zijn oude liefde FC Metz, waar hij het plezier in het spelletje weer terug wist te vinden. In de Ligue 1 maakte de spits indruk door dertien keer trefzeker te zijn in twintig duels. Ook was hij bij vier doelpunten de aangever.

Kan Mikautadze degradatie voorkomen met FC Metz?

Voordat Mikautadze aan het EK kan denken, zal hij zijn club FC Metz eerst moeten behoeden voor degradatie. De club eindigde op de zestiende plaats in de Franse competitie, waardoor er nog een tweeluik gespeeld wordt tegen Ligue 2-club Saint-Étienne. Donderdagavond gaat FC Metz op bezoek bij de traditieclub, terwijl de return op zondag 2 juni wordt gespeeld.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Zaterdag nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar op in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als Real Madrid zegeviert! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Profiteer van een 50% profitboost bij het maken van een Bet Builder voor de Champions League-finale! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.