Mikautadze mag zich met Georgië gaan opmaken voor zijn eerste EK

door Bart Veenstra 30

Bron AS

Mikautadze mag zich met Georgië gaan opmaken voor zijn eerste EK

door Bart Veenstra 30

Bron AS

Laatst geüpdatet

Georges Mikautadze mag zich met Georgië gaan opmaken voor het EK. De aanvaller van Ajax, die op dit moment wordt verhuurd aan FC Metz, is in de EK-selectie van het Oost-Europese land opgenomen.

Voor Georgië is het de eerste deelname aan een EK. Tijdens het komende EK speelt Georgië in de groepsfase tegen Turkije, Tsjechië en Portugal. In de play-offs die Georgië speelde won het in de finale van Griekenland. Na strafschoppen wisten de Georgiërs toen te winnen.

Mikautadze kwam in de zomer van 2023 naar Ajax. De Amsterdammers namen hem voor zestien miljoen euro over van FC Metz. Al snel werd duidelijk dat er voor Mikautadze geen plaats was bij Ajax. De aanvaller moest in de spits Brian Brobbey en Chuba Akpom voor zich dulden, terwijl hij ook op de flanken en op tien concurrentie had.

Mikautadze verliet Ajax al snel weer

Bij Ajax kwam Mikautadze in actie tijdens zes competitiewedstrijden, twee Europa League-wedstrijden en één wedstrijd in de KNVB Beker. In totaal speelde hij slechts 340 minuten in Amsterdamse dienst. Scoren of een assist leveren deed hij niet.

In de winterse transferperiode werd besloten dat Mikautadze op huurbasis zou terugkeren bij FC Metz. De Franse club heeft een optie tot koop bedongen, al is het nog onduidelijk of FC Metz genoeg middelen heeft om die optie te lichten. Bij degradatie zou dat niet het geval kunnen zijn, al is dat geen zekerheid. Naar verluidt kan FC Metz Mikautadze voor dertien miljoen euro definitief overnemen van Ajax. Bij FC Metz scoorde Mikautadze sinds zijn terugkeer al elf doelpunten.

Voor Mikautadze zou er volop belangstelling zijn. Zo hebben meerdere Franse clubs interesse in de Georgiër, terwijl ook Atlético Madrid belangstelling zou hebben voor de aanvaller. Voor Ajax zou het mogelijk goed nieuws zijn als FC Metz de optie tot koop niet kan lichten. Op die manier zou de Amsterdamse club de regie weer in eigen handen krijgen en mogelijk nog winst kunnen boeken op Mikautadze. FC Metz speelt in de komende periode play-offs voor lijfsbehoud in de Ligue 1.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.