Ajax reist zonder Ihattaren, Stekelenburg en Van Axel Dongen af naar Oostenrijk

door Jesse ter Haar 443

Bron Ajax.nl

Ajax reist zonder Ihattaren, Stekelenburg en Van Axel Dongen af naar Oostenrijk

door Jesse ter Haar 443

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax gaat zonder Mohamed Ihattaren, Maarten Stekelenburg en Amourricho van Axel Dongen op trainingskamp in Oostenrijk, zo brengt de club naar buiten via Ajax.nl. De officiële lezing is dat het drietal niet fit genoeg is om mee te reizen met de rest van de 29-koppige selectie. Antony, die deze voorbereiding nog geen minuten maakte, gaat wel mee.

De afwezigheid van Ihattaren komt niet geheel als een verrassing. Hij was er tijdens de laatste twee oefenwedstrijden tegen NK Lokomotiva Zagreb en KAS Eupen ook al niet bij. Wat hij precies mankeert, is niet bekend. Stekelenburg moest het trainingskamp in De Lutte al verlaten wegens een voetblessure en blijkt daar nog altijd niet voldoende van hersteld. Van Axel Dongen viel tijdens Ajax - KAS Eupen geblesseerd uit en blijkt dus ook niet fit genoeg om ook de volgende stappen in de voorbereiding bij Ajax 1 te zetten.

Een andere afwezige is Lisandro Martínez, maar dat is al geen verrassing meer. De Argentijn verblijft in Manchester ter afronding van zijn transfer naar Manchester United. Ajax en de Engelse club kwamen al tot een overeenkomst, zo brachten beide clubs zondag naar buiten. Martínez moet echter nog de medische keuring doorstaan, Ajax en Manchester United moeten de laatste details afronden en tot slot moet het visum van Martínez worden geregeld.

Verder zijn er amper tot geen verrassingen terug te vinden in de selectie van Ajax die meegaat naar Oostenrijk. Tom de Graaff is de meest onbekende naam op de lijst. De zeventienjarige keeper moet zijn debuut in het betaald voetbal nog maken, maar mag toch mee van trainer Alfred Schreuder. In Oostenrijk speelt Ajax twee oefenduels. Op dinsdag 19 juli is het Red Bull Salzburg van Max Wöber de tegenstander, terwijl de Amsterdammers op zaterdag 23 juli Eintracht Frankfurt als opponent hebben.

Volledige spelerslijst Ajax:

Remko Pasveer
Jay Gorter
Sten Kremers
Tom de Graaff
Nico Tagliafico
Lisandro Magallán
Perr Schuurs
Daley Blind
Jurriën Timber
Devyne Rensch
Sean Klaiber
Kik Pierie
Owen Wijndal
Youri Regeer
Edson Álvarez
Davy Klaassen
Kenneth Taylor
Mohammed Kudus
Dusan Tadic
Steven Berghuis
Antony
Mohamed Daramy
Steven Bergwijn
Naci Ünüvar
Sontje Hansen
Kristian Hlynsson
Youri Baas
Kian Fitz-Jim
Christian Rasmussen

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.