Ajax O18 boekt oefenwinst op Alphense Boys O21

door Brent Tomassen 78

Ajax O18 heeft met 3-1 weten te winnen van de beloften van Alphense Boys. Op Sportpark De Toekomst nam Ajax snel het initiatief, maar de Amsterdammers wisten de wedstrijd pas in de slotfase definitief te beslissen.

Ajax O18 begon met de nieuwe selectie voor aankomend seizoen tegen Alphense Boys O21. De jonge Amsterdammers leken snel op voorsprong te komen in de tiende minuut. Jorrel Hato gaf een geweldige bal richting Oualid Agougil, die de bal vervolgens controleerde en goed binnen schoot. Helaas stond de middenvelder buitenspel. Na een kwartier gespeeld te hebben kregen de heren van Alphense Boys de kans op de openingstreffer. De bal ging op de stip, maar Tommy Setford koos de juiste hoek en pakte de penalty.

In de 23e minuut kwam Ajax O18 verdiend op voorsprong. Na een geweldige aanval van Ajax over de linkerkant, waar goed werd gecombineerd, komt de bal voor de voeten van Stanis Idumbo Muzambo terecht. De Belg schoot de bal goed raak, 1-0 voor Ajax. Drie minuten later stond Ajax na een goede combinatie tussen Yoram Boerhout en Mohamed Hamouchi weer voor het doel, het schot van Boerhout werd door de doelman gepakt.

De jonge Amsterdammers bleven goed combineren, maar wisten het net steeds niet te vinden. In de 30e minuut speelde Idumbo Muzambo Boerhout goed vrij, het schot van Boerhout raakte de buitenkant van de paal. Boerhout scoorde in de slotfase van de eerste helft, maar net als in de beginfase was ook dit doelpunt net buitenspel. Ajax ging de rust in met een overwicht aan balbezit en een 1-0 voorsprong.

Het eerste gevaarlijke moment van de tweede helft was voor Ajax. Nassef Chourak, die in de eerste helft al inviel, kwam vanaf de rechterkant naar binnen en krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied net langs de linkerpaal. In 61e minuut was er weer een gevaarlijk moment voor Ajax. Invaller David Kalokoh gaf hard voor op Idumbo Muzambo, zijn inzet werd op de lijn gekeerd door de doelman.

Ajax besloot in de tweede helft flink door te wisselen en verschillende spelers die eerder plaats moesten maken, keerden later terug op het veld. Een kwartier voor tijd kreeg Alphense Boys een grote kans op de gelijkmaker, maar inval-doelman Mert Alegoz wist redding te brengen. Twee minuten later was het raak aan de andere kant. Een voorzet van Chourak belandde voor de voeten van Hamouchi die simpel kon afronden: 2-0.

Lang duurde de vreugde van de jonge Ajacieden niet, want Alphense Boys deed direct iets terug na slordig balverlies van Ajax. De aansluitingstreffer bleek voor de Amsterdammers geen reden om de kop te laten hangen. Eerst raakte Hamouchi de lat nog, maar vijf minuten voor tijd scoorde Chourak de beslissende 3-1 na een prachtige pass van Kalokoh. Zodoende begint de vernieuwde Onder-18 van Ajax langzaam vorm te krijgen richting het nieuwe seizoen.