Ajax schuift Vink en Jetten vervroegd door, nieuwe spits voor Ajax O17

door Thijs Zwagerman 63

Bron Ajax Showtime

Ajax schuift Vink en Jetten vervroegd door, nieuwe spits voor Ajax O17

door Thijs Zwagerman 63

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax heeft besloten om Skye Vink (15) en Lucas Jetten (15) vervroegd door te schuiven. Het duo zal komend seizoen beginnen bij respectievelijk Ajax O18 en Ajax O17. Die laatstgenoemde ploeg wordt bovendien versterkt met een nieuwe spits die afkomstig is van FC Den Bosch.

Het gaat hierbij om Shedrach Ebite. De fysiek sterke en snelle aanvalsleider is afkomstig van het O16-elftal van FC Den Bosch, waarvoor hij afgelopen seizoen dertien doelpunten maakte. Ebite zal bij Ajax O17 de strijd om een basisplaats aangaan met Don-Angelo Konadu.

Vink & Jetten

Vink, die binnenkort zijn zestiende verjaardag viert, schuift door naar Ajax O18. De veelbelovende spits maakte afgelopen seizoen als O16-speler al regelmatig zijn opwachting bij Ajax O17 en wist zich tegen het einde van het seizoen zelfs in het basiselftal te spelen. Om die reden is het niet verwonderlijk dat Ajax heeft besloten om Vink komend seizoen met dit team mee te laten groeien en direct te laten beginnen bij Ajax O18. Kayden Wolff, die als O16-speler aan het einde van het seizoen ook veel minuten maakte bij Ajax O17, zal niet vervroegd doorschuiven. De attractieve vleugelaanvaller begint deze zomer op papier ‘gewoon’ bij Ajax O17.

In dat elftal wordt hij teamgenoten met Jetten. De net vijftienjarige verdediger kende afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling. Jetten - een centrumverdediger die ook als linksback en controlerende middenvelder uit de voeten kan - begon bij Ajax O15, maar speelde naarmate het seizoen vorderde ook veel wedstrijden voor Ajax O16. Deze zomer begint de talentvolle verdediger bij Ajax O17, wat inhoudt dat hij definitief een lichting doorschuift.

Dispensatie en blijvers

Bij Ajax O17 wordt daarnaast dispensatie verleend aan rechtsback Gerald Alders, die ondanks zijn leeftijd nog een jaar langer in de O17 zal spelen. Talentvolle middenvelders Mark Verkuijl en Avery Appiah werden afgelopen seizoen al vervroegd doorgeschoven naar Ajax O17 en zullen hier komend seizoen opnieuw beginnen.

Jongere jeugd

Bij de iets jongere jeugd is het de verwachting dat Emre Ünüvar, Levi Acheampong en Sean Steur vervroegd zullen worden doorgeschoven naar Ajax O16. Het talentvolle trio maakte afgelopen seizoen al veelvuldig hun minuten bij Ajax O15 en zullen naar verwachting met dit team doorgroeien naar de O16.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.