Ajax O17 en O18 allebei onderuit tegen leeftijdsgenoten van FC Utrecht

door Terrence Riepma 50

Dit was het livetopic voor de competitiewedstrijden van Ajax O17 en Ajax O18. Beide ploegen speelden tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht.

FT | FC Utrecht O17 - Ajax O17 (4-1)

Ajax O17 heeft op bezoek bij FC Utrecht O17 een ruime nederlaag geleden. Na een 1-1 ruststand liep de thuisploeg in de tweede helft uit naar een 4-1 overwinning.

Ajax begon nog goed aan de wedstrijd. Via Skye Vink kwamen de Amsterdammers na iets meer dan twintig minuten spelen op voorsprong. Toch zou het nog voor rust alweer 1-1 worden. Jorrel Hato leed balverlies, kon dit niet meer herstellen, waarna hij Jesse van de Haar namens FC Utrecht zag scoren.

Vlak na rust kwam FC Utrecht op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van David Easmon. De verdediger dacht te kunnen passen op doelman Tommy Setford, maar de bal was buiten diens bereik waardoor de bal knullig het eigen doel inrolde. Na een fout in de opbouw was het Can Sonmez die namens FC Utrecht kon profiteren én scoren: 3-1. Vlak voor tijd ging ook doelman Setford in de fout met een verkeerde uittrap, waar FC Utrecht eveneens van profiteerde: 4-1.

T. Setford; Henry (O'Niel 82'), Verkuijl, Hato (Janse 61'), Easmon (Turner 61'); Gorter, Jansen (Rijssel 46'), Idumbo Muzambo (Vink 82'); Speksnijder (Voute 73'), Hamouchi, Vink (Appiah 73').

Wissels Ajax O17;

Alegoz, Voute, Janse, Turner, Appiah, Rijssel, O'Niel.

0-1 Skye Vink (23')
1-1 Jesse van de Haar (36')
2-1 David Easmon, e.d. (53')
3-1 Can Sonmez (60')
4-1 FC Utrecht O17 (88')

FT | Ajax O18 - FC Utrecht O18 (1-4)

Ajax O18 heeft van de leeftijdsgenoten van FC Utrecht ook niet weten te winnen. De ploeg van trainer Dave Vos ging met 1-3 onderuit op De Toekomst. De ruststand was 0-1 voor FC Utrecht O18, maar tijdens de tweede helft werd er definitief afgerekend met Ajax O18

Gedurende de eerste helft waren er genoeg kansen voor de ploeg van Vos, maar werden ze niet afgemaakt. Zodoende kon FC Utrecht O18 toeslaan door de 0-1 te maken. Tijdens de tweede helft werden er nog een drie goals gemaakt door het beloftenelftal uit de Domstad.

Divaio Bobson wist namens Ajax O18 het enige doelpunt te maken van de middag. De invaller kreeg de bal op aangeven van mede-invaller Raphaël Sarfo en maakte de 1-2. Helaas voor Ajax O18 was de aansluitingstreffer niet genoeg om terug te komen in de wedstrijd.