Ajax komend seizoen op nationaal niveau zonder spelersnamen op de rug

door Bart Veenstra 28

Bron AS

Ajax komend seizoen op nationaal niveau zonder spelersnamen op de rug

door Bart Veenstra 28

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax zal in het komende seizoen voor het eerst sinds lange tijd zonder spelersnamen op de rug spelen. Dit geldt alleen voor wedstrijden op nationaal niveau, want in Europees verband is het een verplichting om met spelersnamen te spelen.

Woensdagochtend werd door Ajax het nieuwe thuisshirt gepresenteerd en het meest opvallende is dat het oude logo terug is gekeerd op de borst. Bovendien zijn de strepen van Adidas minder prominent aanwezig door een lichtgrijze kleur en daarnaast is hoofdsponsor Ziggo iets kleiner weergegeven dan in de afgelopen jaren.

Opvallend is daarnaast ook dat Ajax ervoor heeft gekozen om in de Eredivisie en in de TOTO KNVB Beker zonder spelersnamen op de rug te spelen. Volgens Ajax past dat goed bij de retro-uitstraling van het nieuwe tenue. Op nationaal niveau speelt Ajax om die reden alleen met retro-rugnummers, met daarin het oude logo op een kleine wijze weergegeven. In Europese wedstrijden zal er wel met complete rugbedrukking gespeeld worden, conform richtlijnen van de UEFA.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt mét het oude logo nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.