Ajax bevestigt: Gorter verlengt contract en wordt verhuurd aan Aberdeen

door Bart Veenstra 80

Bron Ajax.nl

Ajax bevestigt: Gorter verlengt contract en wordt verhuurd aan Aberdeen

door Bart Veenstra 80

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft dinsdagmiddag via de officiële kanalen bevestigd dat Jay Gorter zijn contract bij de Amsterdamse club heeft verlengd. Daarnaast bevestigt de club ook dat de keeper voor de rest van het seizoen op huurbasis gaat spelen bij Aberdeen FC.

Het nieuws werd afgelopen zondag al gemeld door onder meer ESPN. Het contract van Gorter kende een looptijd tot en met 30 juni 2025. Daar is nu een jaar bijgekomen. Zodoende staat Gorter nu tot de zomer van 2026 onder contract bij Ajax.

Ajax bevestigt daarnaast dat Gorter voor de rest van het seizoen op huurbasis gaat uitkomen voor het Schotse Aberdeen. De club staat op dit moment zevende - van de twaalf - in de Schotse competitie. Tot nu toe kreeg Aberdeen 43 tegendoelpunten te verwerken en dat is het hoogste aantal van de Schotste competitie.

Gorter bij Ajax

Gorter staat sinds de zomer van 2021 onder contract bij Ajax. In zijn eerste seizoen kwam hij nog regelmatig uit voor Jong Ajax, al is daar - na overleg met de club - in het tweede seizoen geen sprake meer van. In de voorbereiding op het huidige seizoen maakte Gorter nog veel minuten en bovendien stond hij onder de lat tijdens de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal ging met 3-5 verloren en sindsdien kwam Gorter niet meer in actie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.