'Ajax verhuurt Gorter aan het Schotse Aberdeen'

door Gino Haverkamp 58

Bron ESPN

'Ajax verhuurt Gorter aan het Schotse Aberdeen'

door Gino Haverkamp 58

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Jay Gorter vertrekt tijdelijk bij Ajax, zo meldt ESPN. De jonge doelman wordt volgens het medium verhuurd aan Aberdeen, de nummer zeven van Schotland. Om die reden ontbreekt de sluitpost ook in de wedstrijdselectie van Ajax tegen Excelsior. Wel verlengt Gorter zijn contract bij Ajax met een jaar, tot 2026.

Bij Ajax kan Gorter niet op een basisplaats rekenen, terwijl hij wel baat heeft bij speeltijd. Om die reden verhuurt Ajax hem aan de Schotten. Overigens is er van zowel de Amsterdamse club als van Aberdeen nog met geen enkel woord gerept over de transfer. Officieel is de overstap dus ook nog niet.

Indien Gorter de medische keuring doorstaat, speelt hij tot het einde van het seizoen voor Aberdeen, dat op zoek is naar meer defensieve zekerheid. In de competitie heeft de club al 43 tegendoelpunten moeten incasseren, het meest van alle clubs.

Gorter belandde op de bank na ongelukkig optreden in Johan Cruijff Schaal

Gorter begon dit seizoen nog als basisspeler. In de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PSV (3-5 nederlaag) maakte de Ajacied echter een ongelukkige indruk. Na die wedstrijd heeft hij niet meer voor het eerste elftal gespeeld.

Weet Ajax de negatieve reeks zonder zege te doorbreken door met 0-2 te winnen van Excelsior in Rotterdam?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.