Hand van Heitinga is direct zichtbaar: Bassey op de bank

door Gino Haverkamp 488

Bron Ajax

Hand van Heitinga is direct zichtbaar: Bassey op de bank

door Gino Haverkamp 488

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Calvin Bassey is voor in ieder geval het duel met Excelsior zijn basisplaats bij Ajax kwijt. De zomeraankoop begint onder interim-trainer John Heitinga op de bank. Op zijn plaats speelt Owen Wijndal. Verder kiest Heitinga voor bekende namen in zijn basiself.

Ook onder Heitinga is Gerónimo Rulli de eerste doelman. Voor hem staan nu Devyne Rensch, Edson Álvarez, Jurriën Timber en dus Wijndal. Wat dat betreft is enkel de linksbackpositie veranderd ten opzichte van hoe Alfred Schreuder zijn verdediging op papier zette.

Het middenveld is ook niet anders dan normaal, qua namen met Kenneth Taylor, Steven Berghuis en Davy Klaassen. Voorin daarentegen heeft Mohammed Kudus zijn basisplaats als spits terug. Naast hem staan Steven Bergwijn en Dušan Tadić. De vraag is vooral hoe deze linies gepositioneerd worden. Tadić kan als spits spelen met Kudus achter hem, terwijl de Serviër ook op de flanken kan spelen met Kudus juist als spits. Trainer Heitinga geeft daar vlak voor de wedstrijd uitleg over.

Op de bank is te zien dat Jay Gorter ontbreekt. Dit omdat hij naar alle waarschijnlijkheid wordt verhuurd aan het Schotse Aberdeen. Verder is te zien dat jongelingen als Kian Fitz-Jim, Olivier Aertssen, Jorrel Hato en Youri Regeer ook onder de nieuwe coach tot de wedstrijdselectie behoren.

Opstelling Ajax

Rulli; Rensch, Álvarez, Timber, Wijndal; Taylor, Klaassen, Berghuis; Tadić, Bergwijn; Kudus.

Weet Ajax de negatieve reeks zonder zege te doorbreken door met 0-2 te winnen van Excelsior in Rotterdam?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.