Vier Ajacieden opgenomen in Telegraaf Elftal van de Week

door Terrence Riepma 7

Bron De Telegraaf

Vier Ajacieden opgenomen in Telegraaf Elftal van de Week

door Terrence Riepma 7

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Vier Ajacieden zijn opgenomen in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Steven Berghuis én Sébastien Haller maken allen deel uit van de beste elf van de afgelopen speelronde van de Eredivisie. Ferdi Vierklau had de eer om het team uit te kiezen en besloot om eerdergenoemde Ajaxspelers te selecteren na de 9-0 monsterzege op SC Cambuur.

'Wat Mazraoui de laatste weken laat zien in combinatie met Timber, is niet normaal', vertelt Vierklau. 'Hoe Mazraoui aanvallend meedoet, is mooi om te zien en dat geldt ook voor Timber. Hij durft een linie verder te spelen en dat zie je heel weinig gebeuren vanuit zijn positie. Hij krijgt de vrijheid er ook voor.'

Berghuis is de derde speler van de Amsterdammers die in het Elftal van de Week staat. 'Berghuis, die is gewoon niet te houden. Er werd nu iets gezegd over zijn verdedigende werk, maar dat heb je in wedstrijden als deze tegen Cambuur niet echt nodig. Je ziet ook aan hem dat hij het voetballen leuk vindt, de spelers bij Ajax waarderen hem en hij is al snel echt iemand aan het worden in de groep', aldus Vierklau die het knap vindt gezien Berghuis een oud-Feyenoorder is.

Haller toont 'extra kwaliteit'

Vierklau, die in het seizoen 2001-2002 landskampioen werd met Ajax, is ook erg te spreken over Haller. De spits scoorde andermaal tegen Cambuur en is met vijf doelpunten topscorer van de Eredivisie. Vierklau vraagt zich vooral af hoe de Ivoriaans international dingen doet en ziet: 'Dan krijgt hij bijvoorbeeld de assist niet op zijn naam, maar maakt hij wel de overstap of trekt hij een man weg waardoor er wordt gescoord. Heel bijzonder. Dat is extra kwaliteit. Net als de manier waarop hij bij de 7-0 de bal nog de juiste richting gaf achter het standbeen langs. Dat is geen geluk, hij weet precies wat hij doet.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.