Van Warmerdam baalt van houding Ajax: 'Dat is niet chique'

door Timo Suur 77

Bron NH Sportcafé

Van Warmerdam baalt van houding Ajax: 'Dat is niet chique'

door Timo Suur 77

Bron NH Sportcafé

Laatst geüpdatet

Vincent van Warmerdam, schrijver van het nummer 'Dit is mijn club', is blij dat er een nieuwe regeling is gekomen voor muziek in voetbalstadions. Dat vertelt de componist in het radioprogramma NH Sportcafé. Hij heeft de tekst bedacht voor het nummer 'Dit is mijn club' en het clublied wordt gezongen door Kees Prins. Van Warmerdam is er lang mee bezig geweest om voor nieuwe regels te zorgen omtrent de muziek in voetbalstadions.

'Ik heb geprobeerd om iets te maken wat iedereen mee kan zingen', begint de componist. Hij was niet blij met de regelgeving van muziek in stadions en heeft dit tien jaar geleden aangekaart bij de BUMA, belangenorganisatie voor muziekmakers. 'Als er muziek werd gedraaid in het seizoen, werd dat afgerekend als achtergrondmuziek en dat betekent dat je dan 0,001 cent krijgt', legt Van Warmerdam uit. Er is nu een nieuwe regeling gekomen. 'Dat heeft ervoor gezorgd dat er meer geld wordt verdiend voor de muziek in stadions.'

Van Warmerdam baalt wel van de houding van Ajax in de onderhandelingen over de bedragen, maar snapt ook het belang van de Amsterdamse club. 'Mijn teleurstelling was dat Ajax, dat het nummer koestert, in de onderhandelingen dat bedrag omlaag heeft gehandeld. Dat was overigens samen met Feyenoord, dat moet ik er wel even bij zeggen', vertelt de componist. 'Ajax is natuurlijk gewoon een bedrijf, dus er worden gewoon onderhandelaars gebruikt om het bedrag omlaag te krijgen. Dat is niet chique.'

'Voetbal is een schitterende sport, maar geld speelt een belangrijke rol'

Geld speelt tegenwoordig een belangrijke rol in de voetbalwereld, zo weet ook Van Warmerdam. 'Voetbal is een schitterende sport, maar het geld speelt een belangrijke rol in alle facetten', zegt hij. 'Dan is het jammer dat dat gaat overheersen over de sport', besluit de componist.

Verwacht jij dat Ajax opnieuw met 2-0 wint van FC Utrecht?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.