[Update] FIFA kan sluitingsdag van Nederlandse transferwindow niet meer opschuiven

door Jesse ter Haar 136

Bron Voetbal International, Transfermarkt

[Update] FIFA kan sluitingsdag van Nederlandse transferwindow niet meer opschuiven

door Jesse ter Haar 136

Bron Voetbal International, Transfermarkt

Laatst geüpdatet

De KNVB is deze week onaangenaam verrast door het feit dat de transfermarkt in enkele topcompetities een dag langer open is dan in Nederland. De Nederlandse voetbalbond bleek hier niet van op de hoogte te zijn, zo meldt Voetbal International vrijdagmiddag.

Nederlandse clubs spreken inmiddels van een onwenselijke zaak. 'Ik hoop dat dit zo snel mogelijk gerepareerd kan worden', zegt PSV-directeur Marcel Brands. Op de website van Transfermarkt blijkt dat de transferwindow in landen als Duitsland, Italië, Engeland, Spanje en Frankrijk tot en met 1 september open is. De transfermarkt in Nederland is tot en met 31 augustus geopend.

De bond heeft de Nederlandse clubs laten weten dat de kans klein is dat de markt ook in Nederland tot en met 1 september open zal zijn. In theorie zou een speler op 1 september nog weggekocht kunnen worden, terwijl een Nederlandse club dan geen adequate vervanger meer kan halen.

Reactie KNVB

De KNVB laat vrijdag tegenover Voetbal International het volgende weten: 'Het klopt dat wij er recent achter zijn gekomen dat er een verschil bestaat in de sluitingsdatum van de transferwindow die wij hanteren ten opzichte van een aantal andere bonden. Wij houden de datum van 31 augustus aan en een aantal andere bonden sluit een dag later, in de nacht van 1 op 2 september. Wij zijn verbaasd over dit verschil in sluitingsdatum. Het klopt ook dat wij nog in gesprek zijn met de FIFA om te kijken of we onze sluitingsdatum ook kunnen verlengen. Omdat de transferwindow al loopt, verwachten wij wel dat het moeilijk wordt om dit nog op korte termijn te kunnen realiseren.’

Update - 16.55 uur (Maandag 15 augustus) - FIFA kan sluitingsdag van Nederlandse transferwindow niet meer opschuiven

De Nederlandse transferwindow zal later deze maand definitief eerder sluiten dan die van enkele topcompetities, zo weet Voetbal International maandag naar buiten te brengen. De KNVB kwam er te laat achter dat de transfermarkt voor landen als Engeland en Spanje tot en met 1 september open is, terwijl voor Nederland tot en met 31 augustus geldt. De voetbalbond deed nog een poging om ook de deadline van Nederland op te schuiven, maar hieraan kon de FIFA niet meer voldoen. Zodoende kunnen de Nederlandse clubs na 31 augustus geen spelers meer kopen, terwijl er door clubs uit veel competities een dag later nog wel spelers gekocht kunnen worden.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties