'Trainer FC Porto blokkeerde transfer Sánchez naar Cruz Azul'

door Jon van Dam 63

Bron Pak Schaal Podcast, Lentin Goodijk

'Trainer FC Porto blokkeerde transfer Sánchez naar Cruz Azul'

door Jon van Dam 63

Bron Pak Schaal Podcast, Lentin Goodijk

Laatst geüpdatet

FC Porto-trainer Sergio Conceição heeft op het laatste moment de transfer van Ajax-huurling Jorge Sánchez naar Cruz Azul geblokkeerd. Dat laat VI-journalist Lentin Goodijk weten in de Pak Schaal Podcast. De rechtsback wilde graag terugkeren naar Mexico, maar zal het seizoen alsnog op huurbasis afmaken in Porto.

'Afgelopen week waren ze bezig om Jorge Sánchez nog te lozen in Mexico. Dat was eigenlijk helemaal rond, die club (Cruz Azul, red.) wilde meer dan drie miljoen euro betalen. Sánchez is er zelf ook woedend over, heb ik begrepen. Porto wilde meewerken, zijn contract zou ontbonden worden en hij had zijn huis al helemaal leeg gehaald daar. Hij was er klaar voor om terug te gaan naar zijn vaderland. Mooie club, mooie stad, mooi contract.'

Sánchez had 'prachtige stap' kunnen maken

Vervolgens geeft Goodijk aan dat de transfer van de Mexicaan eigenhandig werd geblokkeerd. 'De trainer van Porto zag het ineens toch niet zitten. Hij is daar reserve en speelt eigenlijk niks, maar ze willen hem toch niet laten gaan. Dus hij gaat nu nog een half jaartje op de bank zitten bij Porto, terwijl hij een prachtige stap had kunnen maken. Voor hem heel erg sneu en voor Ajax is het ook irritant, want het was in principe allemaal geregeld. Ze konden een paar miljoen voor hem krijgen en dan hadden ze Rijkhoff allang binnen gehad.'

De 26-jarige Sánchez werd in de zomer van 2022 door Club América voor vijf miljoen euro verkocht aan Ajax. In zijn eerste seizoen lukte het de vleugelverdediger niet om een vaste basisspeler te worden. Desondanks kwam hij in totaal tot 26 wedstrijden, waarin hij driemaal scoorde en drie assists afleverde.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.