'FC Porto wil nu niet meewerken aan verkoop Sánchez door Ajax aan Cruz Azul'

door Bart Veenstra 36

Bron De Telegraaf

'FC Porto wil nu niet meewerken aan verkoop Sánchez door Ajax aan Cruz Azul'

door Bart Veenstra 36

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

FC Porto is vooralsnog niet bereid om mee te werken aan een verkoop door Ajax van Jorge Sánchez aan Cruz Azul. Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend in de krant. Eerder leek de Mexicaanse verdediger nog op de weg terug naar zijn geboorteland.

Ajax wil Sánchez het liefst deze transferperiode verkopen, zodat er ruimte gemaakt kan worden voor de terugkeer van Julian Rijkhoff. Immers: de RvC heeft met financieel directeur Susan Lenderink de afspraak dat er eerst moet worden verkocht of verhuurd, voordat er een nieuwe speler kan worden aangetrokken. Dit heeft te maken met de komst van Jordan Henderson (gezien zijn tekengeld en salaris) en de aanstaande contractverbetering van Jorrel Hato.

FC Porto heeft ook geen geld om optie voor Conceição nu al te lichten

Een transfer van Sánchez naar Cruz Azul leek een zekerheid, maar nu blijkt dat FC Porto - dat de rechtsback huurt van Ajax tot en met het einde van dit seizoen - niet bereid is om mee te werken aan een verkoop van de speler. FC Porto geeft bovendien aan niet het geld te hebben om de koopoptie in het huurcontract van Francisco Conceição nu al te lichten.

Vandaag (woensdag, red.) zou er opnieuw overleg plaatsvinden tussen Ajax en FC Porto. In Nederland sluit de transfermarkt op donderdag, terwijl men in Portugal ook op vrijdag nog transfers mag doen. In Mexico sluit de transfermarkt - net als in Nederland - op donderdag 1 februari.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.