Ten Hag wijst volgende gewilde Ajacied aan: 'Antony, dat is duidelijk'

door Melle Goekoop 21

Bron ESPN

Ten Hag wijst volgende gewilde Ajacied aan: 'Antony, dat is duidelijk'

door Melle Goekoop 21

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag houdt er rekening mee dat topclubs na afloop van het huidige seizoen gaan trekken aan Antony. De Braziliaan is in het huidige seizoen uitgegroeid tot een basisspeler en blinkt bijna wekelijks uit in de Johan Cruijff Arena. Bij Goedemorgen Oranje van ESPN geeft de trainer aan dat als de Champions League-prestaties van Antony zo goed blijven, hij veel interesse zal krijgen van grote clubs.

'Antony, dat is duidelijk', reageert Ten Hag op de vraag aan welke speler na dit seizoen getrokken zal worden. 'Als je bij de Braziliaanse selectie zit, daar een rol speelt en minuten maakt, dan is het duidelijk. Daar gaat aan getrokken worden.' Antony is deze interlandperiode wederom opgenomen in de Braziliaanse selectie.

Later werd het mogelijke transferbedrag van Antony besproken en daarbij noemde Hans Kraay jr. bedragen als zestig en tachtig miljoen euro, maar Ten Hag kon daar geen schatting van geven. 'Dat weet ik niet, dat is ook moeilijk te zeggen. Je weet niet hoe de markt zich ontwikkelt, de economische component. Als je nu in Nederland ziet dat we in lockdown gaan en wat voor economische gevolgen dat heeft. Daar is het natuurlijk ook van afhankelijk.'

'Duidelijk dat hij in de spotlights komt' 

'Maar sportief gezien is het natuurlijk helder: een ongelooflijk talent die een ongelooflijk mooie ontwikkeling doormaakt. Zeker als wij in de Champions League presteren, dan is het duidelijk dat hij in de spotlights komt en voor heel veel clubs interessant gaat zijn', aldus Ten Hag over Antony, die sinds juli 2020 speler van Ajax is. De Amsterdammers namen hem voor een bedrag van 15,75 miljoen euro over van São Paulo. Dat bedrag kan door middel van variabelen oplopen tot maximaal 21,75 miljoen. Het contract van de frivole aanvaller in de Johan Cruijff ArenA loopt door tot aan de zomer van 2025.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties