'Ten Cate zou Ajax en oud-pupil Steijn graag willen helpen in sportieve crisis'

door Jesse ter Haar 324

Bron De Telegraaf

'Ten Cate zou Ajax en oud-pupil Steijn graag willen helpen in sportieve crisis'

door Jesse ter Haar 324

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De Telegraaf ziet in Henk ten Cate een goede kandidaat om Maurice Steijn te 'consulteren' bij Ajax, zo valt donderdagochtend te lezen bij de krant. Men ziet dat de huidige technische staf van de Amsterdammers de boel niet aan de praat krijgt en dus moet er een laatste redmiddel worden ingeschakeld.

Daarbij wordt naar Ten Cate ook Louis van Gaal genoemd, maar eerstgenoemde zou daadwerkelijk een rol in de technische staf kunnen spelen. Van Gaal immers, liet wegens zijn gezondheid al weten niet meer voor een fulltime job te willen gaan. 'De komst van een zwaargewicht als Ten Cate zou het trainersleven van Steijn bij Ajax kunnen verlengen en anders lijkt het een kwestie van aftellen tot de Hagenaar het veld ruimt in de Johan Cruijff ArenA', schrijft men.

Ten Cate zelf zou open staan om Ajax te helpen uit de huidige sportieve crisis te komen. Niet alleen zou hij daarmee zijn oude club helpen, ook zou hij zijn oud-pupil Steijn ermee bijstaan. Als trainer van NAC Breda beschikte Ten Cate immers over Steijn in zijn selectie. De krant ziet in de ervaring van Ten Cate een groot goed voor Ajax en daarnaast is hij een coach die 'keiharde beslissingen durft te nemen.' Hij kan de selectie van Ajax op een objectieve wijze opnieuw beoordelen en de beste keuzes in het belang van Ajax maken.

Vrees voor baan van Steijn

Mocht het nog heel veel langer op de huidige wijze doorgaan bij Ajax, dan vreest men bij de krant voor de baan van Steijn. 'Geen moment geven de spelers het idee dat zij voor deze trainer door het vuur gaan', zo wordt geschreven. 'Steijn staat bekend als een goede communicator, een teambuilder, maar als dit het resultaat is van zijn harde werk, dan valt er nauwelijks meer te ontkomen aan de meest drastische maatregel: ontslag.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.