'Tegen mij had Modric het de hele tijd over Ajax'

door Bart Veenstra 18

'Tegen mij had Modric het de hele tijd over Ajax'

door Bart Veenstra 18

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajax-keeper Joey Didulica weet nog goed dat Luka Modric in 2006 bij de nationale ploeg van Kroatië kwam. De goalie, die overigens werd geboren in Australië, vertelt in gesprek met het Noordhollands Dagblad een mooie anekdote over de inmiddels Kroatische vedette.

'Luka werd "de kleine Cruijff" genoemd, vanwege zijn spel en omdat hij op Cruijff leek', begint Didulica, die in 2006 samen met Modric in het nationale elftal van Kroatië speelde. 'Tegen mij had hij het de hele tijd over Ajax, hij wilde er alles over weten. Hij wilde graag naar Ajax. Ik heb dat toen nog tegen Sjaak Swart gezegd. Ajax wilde hem ook hebben, maar het is ze niet gelukt.'

Het lukte Ajax inderdaad niet om Modric naar Amsterdam te halen. In 2008 maakte Modric de transfer van Dinamo Zagreb naar Tottenham Hotspur. Na vier Londense jaren verkaste hij in 2012 naar Real Madrid. Met die ploeg won hij in 2014, 2016, 2017 en 2018 de Champions League. Bij de Spaanse topclub staat Modric (32) nog onder contract tot medio 2020.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.