Tadic over critici: 'Ik moet antwoord geven op het veld'

door Cristian de Jong 80

Bron Het Parool

Tadic over critici: 'Ik moet antwoord geven op het veld'

door Cristian de Jong 80

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Dušan Tadić heeft gereageerd op de kritieken die hij sinds dit seizoen ontvangt. De aanvoerder van Ajax verkeert volgens sommigen niet in al te beste vorm, mede doordat hij moet wennen aan het spelen op een andere positie. Deze jaargang acteert Tadić vooral als rechtsbuiten of meest vooruitgeschoven middenvelder, daar hij de voorbije jaren als linksvoor speelde. Daar speelt Steven Bergwijn nu.

'Ik vond hem vandaag echt beneden peil. De helft van de ballen verspeelde hij. Ik denk dat hij toch enigszins is gaan twijfelen over zichzelf en zijn plek op het veld. Het kan een vormdip zijn, maar misschien zit hij aan zijn einde', zegt ESPN-analist Kenneth Perez. Niet alleen Perez twijfelt aan de huidige staat van Tadić. Hij lijkt niet zichzelf te zijn.

Tadic over kritiek

'Mensen hebben recht op hun mening. Die respecteer ik. Ik moet antwoord geven op het veld', vertelt Tadić tegenover Het Parool. Hij twijfelt dus niet aan zichzelf. Zo'n vier jaar geleden kwam de aanvaller over van Southampton. Voordat Ajax en Tadić de samenwerking aangingen, was de club uit de hoofdstad al vier jaar geen kampioen meer geworden. Sinds de Serviër uitkomt voor Ajax, zijn de Amsterdammers altijd bovenaan geëindigd. Ook Europees staat de club weer op de kaart. 'Ik had Ajax echt nodig en Ajax had mij nodig. We zijn een perfect koppel. Nog steeds.'

Deze transferperiode kwamen er veel nieuwe Ajacieden bij, terwijl er veel bekende gezichten vertrokken. Tadić speelde tot dusver al op vier verschillende posities sinds de start van het nieuwe seizoen. 'Dat is lastig. Automatismen ontbreken. Je weet niet wanneer je een bal wel of niet moet geven - of kunt verwachten. Je moet elkaar kunnen vinden met je ogen dicht. Nu is het soms moeilijk om elkaar te vinden met ogen open.'

Woensdagavond moet het allemaal gaan gebeuren. Dan speelt Tadić met Ajax zijn eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen. Thuis in de Johan Cruijff ArenA is het Schotse Rangers FC de tegenstander.

Denk jij dat Steven Bergwijn opnieuw het openingsdoelpunt maakt?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.