Tadić reageert op overval: 'Vreemd gevoel dat je onveilig bent in je eigen stad'

door Gino Haverkamp 139

Bron Het Parool

Tadić reageert op overval: 'Vreemd gevoel dat je onveilig bent in je eigen stad'

door Gino Haverkamp 139

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Dušan Tadić heeft voor het eerst in de media gereageerd op de overval die afgelopen zomer op hem werd gepleegd in Amsterdam. De aanvoerder van Ajax raakte eind juli licht gewond toen twee mannen hem wilden beroven. Waarschijnlijk hadden de twee het gemunt op Tadić' horloge.

Tadić werd in de nacht van 27 op 28 juli opgewacht bij zijn huis door twee gewapende mannen met een helm, die op hem afkwamen toen de Serviër zijn auto uitstapte. Tadić vluchtte vervolgens en had zelfs even een handgemeen met zijn achtervolgers. De Ajacied slaagde erin het vizier van één de overvallers te openen en gaf hem een tik, waarbij Tadić een lichte verwonding aan de hand overhield.

Tegenover Het Parool doet Tadić kort zijn verhaal over de ongeval. Hoewel hij er niet meer bezig mee wil zijn, is het moeilijk om het incident te vergeten. 'Ik heb het incident achter me gelaten', opent hij. 'Maar het geeft wel een vreemd gevoel: dat je onveilig bent in je eigen stad.'

De overval heeft toch wat gedaan met Tadić' gevoel van veiligheid. 'Je wilt niet steeds om je heen kijken op straat, maar dat doe je toch. Voor mijn vrouw en kinderen is dat ook niet prettig, dat zit nog meer in mijn hoofd.'

Overval laat Tadić voetbal niet als bijzaak zien

Ondanks de overval, liet de aanvoerder van Ajax het voetbal niet schieten. Enkele dagen later speelde de Serviër alweer namens zijn club om de Johan Cruijff Schaal, tegen PSV (3-5 verlies). Ook de wedstrijden daarna sloeg de ervaren Ajacied niet over.

Denk jij dat Steven Bergwijn opnieuw het openingsdoelpunt maakt?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.