Ajax-aanvoerder Tadić lichtgewond bij gewelddadige roofpoging

door Bart Veenstra 326

Bron De Telegraaf, Het Parool

Ajax-aanvoerder Tadić lichtgewond bij gewelddadige roofpoging

door Bart Veenstra 326

Bron De Telegraaf, Het Parool

Laatst geüpdatet

Dusan Tadić is onlangs lichtgewond geraakt bij een gewelddadige overval in de omgeving van zijn woning in Amsterdam-Zuid. Dat meldt onder meer De Telegraaf woensdagochtend.

In de nacht van woensdag 27 juli op donderdag 28 juli werd de aanvoerder van Ajax bij zijn huis opgewacht door twee gewapende mannen met helmen op. Volgens De Telegraaf hadden zij het waarschijnlijk gemunt op een kostbaar horloge van Tadić.

De ochtendkrant schrijft dat de overvallers in de Van Eeghenstraat op Tadić afkwamen toen hij uit zijn auto stapte. De aanvaller van Ajax had direct in de gaten dat het mis was en probeerde te vluchten. Na een korte achtervolging volgde een handgemeen met de rovers. Tadić slaagde erin het vizier van de helm van een van de overvallers te openen en hem een klap te geven.

Tadić doet aangifte

Bij Het Parool valt te lezen dat Tadić hierna wist te ontkomen. De 33-jarige Serviër vluchtte het Conservatorium Hotel in de Van Baerlestraat in, waar direct de politie werd gebeld. De verdachten zijn uiteindelijk zonder buit vertrokken. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en heeft veel camerabeelden in beslag genomen. Vooralsnog is niemand aangehouden, al heeft de politie 'goede hoop' dat dit in een later stadium wel zal gebeuren. Tadić heeft aangifte gedaan.

De Telegraaf schrijft verder dat in de dagen voor de overvalpoging op Tadić de Ajax-aanvaller al alert was. Enige tijd daarvoor zouden al twee mannen met helmen bij hem hebben aangebeld. Zij deden zich voor als pizzakoerier. Tadić was op dat moment niet thuis en zijn vrouw, die argwaan kreeg, deed de deur niet open. De politie denkt dat toen al sprake is geweest van een poging tot overval of een voorobservatie. Tadić heeft inmiddels aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen om een nieuwe overval te voorkomen.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.