Schreuder met Ajax op zoek naar nieuwe spits: 'Type spits dat goals maakt'

door Bart Veenstra 520

Bron AS

Schreuder met Ajax op zoek naar nieuwe spits: 'Type spits dat goals maakt'

door Bart Veenstra 520

Bron AS

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder is bij Ajax op zoek naar een spits die simpelweg doelpunten maakt. De Amsterdammers zijn ten opzichte van vorig seizoen Brian Brobbey en Danilo Pereira al kwijtgeraakt, terwijl Sébastien Haller op weg is naar Borussia Dortmund.

Tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag kreeg Schreuder de vraag naar wat voor type spits Ajax op zoek is. 'Het type spits dat goals maakt', zegt Schreuder. 'Een aanvaller moet in eerste instantie goals maken. We gaan ervan uit dat het gaat lukken', doelt Schreuder op de zoektocht naar die nieuwe spits.

In het vorige seizoen stond Haller het vaakst in de basis, terwijl Brobbey ook geregeld minuten maakte. Beide spitsen zijn andere types, al gaat Schreuder niet mee in de gedachte dat Haller alleen maar kan afmaken. 'Haller maakt niet alleen maar goals, dan doe je hem tekort. Anders gaat hij ook niet naar Dortmund', verklapt de trainer meteen de transfer van de Frans-Ivoriaanse spits.

'Uiteindelijk is het als trainer makkelijk als je twee verschillende opties hebt', voegt Schreuder er wel aan toe. 'Je moet kijken wat er beschikbaar is en wat er bij ons past. Daar zijn we nu rustig mee bezig', aldus Schreuder, die overigens niet heeft aangegeven of Ajax opnieuw met Brobbey in zee zal gaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.