'Ajax en Borussia Dortmund akkoord over transfer Haller'

door Bart Veenstra 407

Bron Fabrizio Romano

'Ajax en Borussia Dortmund akkoord over transfer Haller'

door Bart Veenstra 407

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Ajax en Borussia Dortmund hebben een akkoord bereikt over de transfer van Sébastien Haller. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano woensdagochtend. De Telegraaf en Voetbal International hebben inmiddels ook melding gemaakt van een 'mondeling akkoord'.

Volgens de Italiaanse journalist betaalt de Duitse topclub 35 miljoen euro voor de spits van Ajax. Voetbal International schrijft over een bedrag van 31 miljoen euro, dat middels bonussen 'makkelijk' kan oplopen tot de genoemde 35 miljoen euro.

De transfer van Haller naar Borussia Dortmund hing al langer in de lucht. Dinsdag kwam al naar buiten dat Ajax en de Duitse topclub elkaar naderden over een akkoord en dat akkoord zou nu bereikt zijn. De spits heeft bovendien al een persoonlijk akkoord bereikt met Borussia Dortmund.

Voor nu is het aan Haller om de medische tests met succes te ondergaan. Daarnaast moet er nog het nodige papierwerk worden ondertekend. De verwachting is overigens dat Haller uiterlijk donderdag zijn medische keuring ondergaat, waardoor de transfer snel afgerond kan worden.

Haller speelt sinds januari 2021 bij Ajax en verlaat de club dus al na anderhalf jaar. In het afgelopen seizoen was Haller in 42 officiële wedstrijden goed voor 34 doelpunten en 9 assists. Elf van die doelpunten maakte hij in de Champions League en mede daardoor staat hij er goed op bij Borussia Dortmund.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.