'Haller-transfer zal laatste twijfel over aantrekken Bergwijn wegnemen'

door Bart Veenstra 84

Bron Voetbal International, De Telegraaf

'Haller-transfer zal laatste twijfel over aantrekken Bergwijn wegnemen'

door Bart Veenstra 84

Bron Voetbal International, De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax kan door de aanstaande verkoop van Sébastien Haller mogelijk eindelijk Steven Bergwijn overnemen van Tottenham Hotspur. Eerstgenoemde aanvaller staat op de nominatie om voor een bedrag van 35 miljoen euro naar Borussia Dortmund te verkassen.

Voetbal International en De Telegraaf haken in op het nieuws en kijken meteen naar de gevolgen voor Ajax op de transfermarkt. 'Door het naderende vertrek van Haller zal Ajax zich nog meer gaan richten op de invulling van de spitspositie', schrijft Voetbal International, dat Ajax eerder al afscheid zag nemen van Brian Brobbey en Danilo Pereira.

'De Amsterdammers willen Brobbey graag weer terughalen, maar zijn vooral nog altijd in de slag met Tottenham Hotspur over de komst van Steven Bergwijn. Door de uitgaande transfer van Haller lijkt die transfer weer een stap dichterbij te komen', aldus het medium.

Haller voorbeeld bij transfer Bergwijn

De Telegraaf ziet eveneens de kansen voor Ajax groeien om Bergwijn naar Amsterdam te halen. 'Het aanstaande vertrek van Haller zal de laatste twijfel, bij een enkeling binnen Ajax, over het aantrekken van Steven Bergwijn wegnemen. De jackpot die de spits oplevert, kan deels worden aangewend om de Oranje-international dan eindelijk bij Tottenham Hotspur los te weken.'

Volgens De Telegraaf heeft Haller bewezen dat een recordaankoop zijn geld dubbel en dwars waard kan zijn, aangezien hij anderhalf jaar later met ruime winst wordt verkocht. Voor Bergwijn zal Ajax opnieuw een record moeten verbreken. Op dit moment is Haller (22,5 miljoen euro) nog de recordaankoop.

Bij Ajax kan Bergwijn zich etaleren in de groepsfase van de Champions League en tijdens het WK met Oranje. 'Het risico dat Ajax loopt, lijkt daarmee te verwaarlozen. Ook al omdat Bergwijn drie jaar jonger is dan Haller en zijn restwaarde daardoor hoger.'

Ajax zit al langer achter Bergwijn aan en deze zomer hoopt de Amsterdamse club eindelijk beet te hebben. Over de hoogte van de transfersom gaan verschillende berichten rond. Tottenham Hotspur nam Bergwijn eerder voor dertig miljoen euro over van PSV en waarschijnlijk zal de Engelse club een bedrag rond die eerdere transfersom verlangen voor de aanvaller.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt nu in de Ajaxshop!

Ajax is bij de bookmaker topfavoriet voor een nieuwe landstitel, PSV en Feyenoord volgen op flinke afstand!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.