'Ajax en Borussia Dortmund naderen akkoord over transfer Haller'

door Bart Veenstra 1577

Bron De Telegraaf

'Ajax en Borussia Dortmund naderen akkoord over transfer Haller'

door Bart Veenstra 1577

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de knoop doorgehakt en kiest ervoor om recordaankoop Sébastien Haller na anderhalf seizoen alweer te verkopen. De Telegraaf schrijft dinsdagmiddag dat de Amsterdamse club een akkoord met Borussia Dortmund nadert.

De Duitse topclub stelt volgens de krant alles in het werk om Haller vanuit Ivoorkust via Frankrijk in Duitsland te krijgen. Borussia Dortmund wil de spits op zo'n kort mogelijke termijn medisch keuren. Volgens het Algemeen Dagblad moet Haller aanstaande donderdag al medisch gekeurd worden, waarna de deal afgerond moet worden.

Onlangs deed Borussia Dortmund een openingsbod - naar verluidt 33 miljoen euro vast en 2 miljoen euro aan min of meer gegarandeerde bonussen - en sindsdien is de deal volgens De Telegraaf in een stroomversnelling gekomen. Ajax wilde aanvankelijk 40 miljoen euro ontvangen voor Haller, maar het lijkt er nu op dat de 35 miljoen euro van Dortmund al 'alleszins redelijk' wordt geacht.

Haller zal snel gekeurd worden door Borussia Dortmund

Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar verlangen mogelijk een nog hogere transfersom, maar dat er alles aan gedaan wordt om Haller zo snel mogelijk te keuren, zou een indicatie zijn dat Ajax en Borussia Dortmund geen problemen meer verwachten. Haller zelf zou het geen probleem vinden om zijn vakantie in Ivoorkust te onderbreken voor de medische keuring. Bij Borussia Dortmund kan Haller voor vijf seizoenen tekenen.

Haller speelt sinds januari 2021 bij Ajax - dat hem voor 22,5 miljoen euro overnam van West Ham United - en met de Amsterdamse club won hij twee landstitels en één keer de KNVB Beker. In het afgelopen seizoen wist Haller in de Eredivisie 21 keer te scoren, terwijl hij in de Champions League liefst elf keer een doelpunt kon maken. De 27-jarige spits is zodoende na anderhalf jaar Ajax alweer toe aan de volgende stap in zijn loopbaan. Eerder speelde Haller in Duitsland al bij Eintracht Frankfurt.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt nu in de Ajaxshop!

Ajax is bij de bookmaker topfavoriet voor een nieuwe landstitel, PSV en Feyenoord volgen op flinke afstand!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties