'Ajax gaat met opbrengst transfer Haller vol voor Wijndal, Bergwijn en Brobbey'

door Bart Veenstra 539

Bron De Telegraaf

'Ajax gaat met opbrengst transfer Haller vol voor Wijndal, Bergwijn en Brobbey'

door Bart Veenstra 539

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De Telegraaf verwacht dat Ajax na het afronden van de transfer van Sébastien Haller naar Borussia Dortmund - waar de Amsterdamse club rond de 37 miljoen euro aan over gaat houden - in actie zal komen op de transfermarkt. Het moge duidelijk zijn welke drie spelers hoog op het Amsterdamse verlanglijstje staan: Owen Wijndal, Steven Bergwijn en Brian Brobbey.

Over Wijndal schrijft de ochtendkrant dat Ajax precies weet wat de AZ-verdediger moet kosten - tien miljoen euro - en wat hij wil verdienen. Het eerste salarisbod van Ajax kwam daar niet bij in de buurt en het heeft er volgens De Telegraaf alle schijn van dat Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar wilden wachten op Nicolás Tagliafico.

Hamstra en Huntelaar hebben de Argentijnse linksback geprobeerd te verleiden tot een langer verblijf. Tagliafico wil echter vertrekken en wijst erop dat hij met voormalig Ajax-directeur Marc Overmars de mondelinge afspraak had gemaakt dat hij voor zijn aankoopbedrag van vier miljoen euro mag vertrekken. Er is op dit moment echter geen concrete interesse in de Argentijn.

Voor Ajax is na de aanstaande transfer van Haller geld geen probleem meer en zodoende kan de club in actie komen op de transfermarkt. Naast Ajax hebben ook Everton, Napoli en Sevilla interesse in Wijndal. Volgens De Telegraaf wil Wijndal graag naar Ajax toe. Trainer Alfred Schreuder sprak bovendien al met de linksback en wil hem erbij hebben.

Situatie Bergwijn en Brobbey

De Telegraaf gaat ook in op de situatie rondom Bergwijn en Brobbey. De Raad van Commissarissen zou toestemming hebben gegeven om het bod op Bergwijn te verhogen en zodoende neemt de hoop op de komst van de aanvaller toe. Bergwijn staat ook in de belangstelling van andere clubs en wil niet te lang wachten.

Voor Brobbey geldt dat hij absoluut niet terug wil keren bij RB Leipzig. De Duitse club verlangt echter wel een bedrag van achttien miljoen euro voor de spits. Hamstra en Huntelaar denken dat een andere spits met de kwaliteiten van Brobbey elders niet goedkoper is te krijgen. Ajax zou daarnaast nog een jonge spits willen huren of kopen. Deze spits zou als tweede man achter Brobbey moeten plaatsnemen in de selectie.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.