Pasveer blij met huidige achterhoede Ajax: 'Je merkt dat we groeien'

door Cristian de Jong 52

Bron Voetbal International

Pasveer blij met huidige achterhoede Ajax: 'Je merkt dat we groeien'

door Cristian de Jong 52

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Remko Pasveer is blij met de manier waarop Ajax zich in defensief opzicht ontwikkelt. De club kreeg in het begin van het nieuwe seizoen de ene na de andere tegengoal om de oren, maar met twee clean sheets op rij is de rust teruggekeerd in de defensie van de Amsterdammers.

'Vorig jaar gebeurde eigenlijk hetzelfde', vertelt Pasveer tegenover Voetbal International. 'We hebben veel veranderingen achterin, dan heeft zoiets ook wel tijd nodig. Oefenwedstrijden en trainingen zijn leuk, maar in de wedstrijden onder druk leer je elkaar pas echt kennen en hoe iemand reageert onder druk. Je merkt dat we daarin groeien.'

Ook nadat Daley Blind, Jurriën Timber en Devyne Rensch in de uitwedstrijd bij FC Utrecht uitvielen, bleef de defensie van Ajax ijzersterk. Youri Baas, Jorgé Sanchez en Lisandro Magallán vielen volgens Pasveer goed in. 'Ik denk dat ze het allemaal prima hebben ingevuld', oordeelt hij.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Pasveer zelf lijkt ook weer helemaal op de oude. De 38-jarige goalie stond voor een lange tijd langs de kant met een gebroken vinger. 'Het gaat persoonlijk steeds beter en zoiets werkt ook in combinatie met de verdediging. In de wedstrijd tegen Sparta heb ik een paar belangrijke ballen kunnen pakken, tegen FC Utrecht had ik niet veel te doen, maar dan kon ik wel weer belangrijk zijn in de boel neerzetten en de jongens scherp houden', aldus Pasveer. Zaterdag speelt Ajax om 16.30 thuis in de Johan Cruijf ArenA tegen Cambuur. Een kans voor Pasveer en zijn defensie om een derde clean sheet op rij te behalen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.