Oranje oefent in maart tegen sterke tegenstanders Denemarken en Duitsland

door Bart Veenstra 6

Bron KNVB

Oranje oefent in maart tegen sterke tegenstanders Denemarken en Duitsland

door Bart Veenstra 6

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Het Nederlands elftal oefent in de interlandperiode in maart tegen Denemarken en Duitsland. Dat maakt de KNVB vrijdagochtend bekend. De duels worden gespeeld op 26 en 29 maart en vinden beide plaats in de Johan Cruijff ArenA.

Voor bondscoach Louis van Gaal zijn de oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland belangrijk om de door hem gewenste tactiekwijziging door te voeren richting het WK. Het WK in Qatar begint in november van dit jaar.

De bondscoach laat weten blij te zijn met de tegenstanders. 'Natuurlijk zijn Denemarken en Duitsland aansprekende landen. Zeker met het oog op het WK wil ik spelen tegen sterke tegenstanders, dus ik ben zeer tevreden met deze duels. Samen met de wedstrijden in de Nations League vind ik dat we een mooi programma hebben in 2022. Dat is in aanloop naar het WK een belangrijk onderdeel van een goede voorbereiding.'

Namens Ajax maken meerdere spelers kan om geselecteerd te worden. In de afgelopen interlandperiodes behoorden Jurriën Timber, Daley Blind, Ryan Gravenberch, Devyne Rensch, Davy Klaassen en Steven Berghuis geregeld tot de Oranje-selectie.

KNVB hoopt op publiek bij oefenwedstrijden

De oefenwedstrijden met Denemarken en Duitsland worden gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. Op dit moment is het nog niet duidelijk of er bij deze oefenwedstrijden publiek aanwezig mag zijn. Vooralsnog is publiek niet toegestaan in de voetbalstadions in Nederland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.